Buletin de presă, 22 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 21.09.2015, în jurul orei 15.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B, în localitatea Dorna Arini, un bărbat de 41 de ani, localnic, a surprins şi accidentat uşor un pieton de 76 de ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.09.2015, în jurul orei 18.51, în timp ce conducea autoturismul pe strada Humorului, din localitatea Şcheia, în apropiere de ieşirea din localitate, o femeie de 40 de ani, din comuna Pojorâta, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers faţă de autovehiculul care circula în faţa sa, condus de o femeie de 28 de ani, din comuna Dărmăneşti, intrând în coliziune faţă-spate cu acesta.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a şoferiţei de 28 de ani.
Conducătoarele auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.09.2015, ora 19.55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, o tânără de 19 ani, din localitate, a surprins şi accidentat un localnic de 55 de ani, angajat în traversarea străzii.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acesteia și victimei li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 21.09.2015, în jurul orei 12.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pe str. Piaţa Republicii din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului.
În urma verificării documentelor autoutilitarei și ale conducătorului auto, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 21.09.2015, ora 19.35, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc, a fost sesizată despre faptul că, pe raza localității, circulă o autoutilitară care transportă material lemnos fără documente legale de proveniență.
Astfel, un echipaj de poliție aflat în serviciu de patrulare, a identificat și oprit pe strada Calea Bucovinei din localitate, în zona ieșirii de pe varianta traficului greu, autoutilitara condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Breaza, care transporta material lemnos.
În urma controlului, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține nici un document de proveniență sau aviz de însoțire a materialului lemnos transportat, fapt pentru care, a fost condus la un depozit silvic, unde specialiștii silvici au efectuat inventarierea, rezultând cantitatea de 10,136 m.c. grinzi rășinoase din specia molid, cu o valoare de circa 4.500 lei.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche