Percheziții Bacău - Comunicat de presă DNA Suceava, 22 septembrie 2015

DNA ST Suceava efectuează în dimineața zilei de 22.09.2015, percheziţii domiciliare la un număr de 3 (trei) locaţii situate pe raza judeţului Bacău, sedii aparţinând unor firme, într-o cauză penală având ca obiect infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei prev. de art. 18¹ din Legea nr.78/2000 săvârşită în cadrul a şase proiecte finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), implementate pe raza judeţului Suceava.

Percheziţiile au fost determinate de bănuiala conform căreia societăţile implicate ar fi efectuat lucrări în cadrul unui proiect vizând proiectare, instalare sistem de turbine eoliene, fără a emite însă documente justificative către beneficiarul real, antrenându-se astfel într-un mecanism financiar fraudulos alături de câteva societăţi de tip fantomă, creat în scopul de a supraevalua cheltuielile eligibile decontate prin fonduri europene nerambursabile şi TVA solicitată la rambursare de la autoritatea fiscală.
Perchezițiile vizează ridicarea de documente folosite pentru fraudarea fondurilor europene, de la 2 societăți din Bacău (3 puncte de lucru), firmele din Bacău fiind intermediare pentru alte societăți beneficiare ale fondurilor europene, care își au sediile în Suceava.

PROCUROR-ȘEF SERVICIU
MIHAELA MIHAI
Mai nouă Mai veche