Buletin de presă, 23 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 22.09.2015, în jurul orei 07.30, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ștefan cel Mare, din oraşul Gura Humorului, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente în mers, un bărbat de 38 de ani, din oraşul Frasin, a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul care se deplasa în faţa sa și condus regulamentar de un tânăr de 24 de ani.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei tinere de 18 ani, din oraşul Frasin, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 22.09.2015, ora 10.00, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo neînregistrat, pe DC Boroaia – Obor, pe raza comunei Boroaia, întrucât calul s-a speriat, un tânăr de 25 de ani, din judeţul Neamţ, a pierdut controlul căruței și a acroșat cu roata, o femeie de 78 de ani, localnică, care se deplasa în calitate de pieton pe partea dreaptă a carosabilului.
Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a femeii, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Căruţaşul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 22.09.2015, ora 11.05, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 155A, în comuna Râșca, un localnic de 55 de ani, a surprins și accidentat uşor un minor de 12 ani, din localitate, pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin spatele unui microbuz oprit pe sensul opus de mers.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 22.09.2015, ora 11.25, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208S, pe raza localității Gulia, din oraşul Dolhasca, un localnic de 36 de ani, a surprins şi accidentat un minor de 9 ani din localitate, care fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 22.09.2015, în jurul orei 13.35, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei, din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 31 de ani, din judeţul Alba, a surprins și accidentat un localnic de 69 de ani, care în calitate de pieton, se afla angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător.
Conducătorul auto și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 22.09.2015, ora 13.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, ajungând la semaforul de la intersecţia cu strada Petru Rareş, un bărbat de 39 de ani din județul Bacău, nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers şi a acroşat autoturismul condus în aceeaşi direcţie de o femeie de 41 de ani din comuna Drăgoieşti.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 39 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 22.09.2015, în jurul orei 11.00, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Mănăstirea Humorului, din oraşul Gura Humorului, un bărbat de 49 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a autoutilitarei condusă de un bărbat din comuna Stulpicani, încadrat în efectuarea unei manevre de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga, intrând în coliziune laterală cu aceasta.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 47 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 49 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 22.09.2015, ora 06.58, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin “S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, în noaptea de 21/22.09.2015, persoane necunoscute au sustras țigări dintr-un supermarket de pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de sistemul de alarmare și supraveghere nefuncțional, prin forţarea unei ferestre, persoane necunoscute au pătruns în supermarket și au sustras ţigări în valoare de circa 4.500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

La data de 23.09.2015, ora 00.50, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit în trafic pentru control, pe strada Runc din comuna Pojorâta, autoturismul condus de o femeie de 30 de ani, din localitate și în care se aflau ca pasageri doi bărbați, unul de 30 de ani, din comuna Sadova și celălalt de 22 de ani, din comuna Pojorâta.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, femeia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Procedând la controlul autoturismului, polițiștii au identificat mai multe unele și scule electrice, respectiv două canistre pline cu motorină, precum și un furtun din plastic, bunuri despre care, cei trei au declarat că le-au găsit abandonate pe raza comunei Sadova.
Bunurile în valoare de aproximativ 850 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și identificarea persoanele vătămate.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor trei persoane.

Persoane bănuite de comiterea unui furt identificate de poliţişti

La data de 22.09.2015, în urma activităților întreprinse, de poliţiştii Biroului investigaţii criminale Fălticeni în cazul furtului unui motoscuter ce aparţine unei femei de 63 de ani din localitate, comis de persoane necunoscute în seara zilei de 12/13.09.2015, aceştia, au reușit identificarea autorilor, ca fiind 3 tineri, de 18, 16 şi respectiv de 13 ani, toţi din municipiul Fălticeni.
Motoscuterul în valoare de circa 1.000 lei, a fost recuperat dezmembrat, fiind indisponibilizat la sediul poliției.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, dosarul penal urmând să fie soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche