Buletin de presă, 24 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 23.09.2015, în jurul orei 07.30, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2K, în localitatea Arbore, un bărbat de 51 de ani, din orașul Solca, a acroşat un pieton de 89 de ani, din comuna Iaslovăț, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător, prin spatele unui autovehicul oprit.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  •  
La data de 23.09.2015, în jurul orei 18.15, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, la intersecţia cu DN 2E, în interiorul localităţii Păltinoasa, din cauza neadaptării vitezei în curbă, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu gardul unei locuinţe, pe care l-a distrus, după care s-a oprit în peretele casei, căreia i-a distrus faţada din lemn.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, a 3 tineri cu vârste între 16 și 18 de ani, toți din municipiul Suceava și a unui bărbat de 31 de ani, din oraşul Liteni, pasageri în autoturism, care nu au rămas internați.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
La data de 23.09.2015, ora 20.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un tânăr de 18 ani, din comuna Zvoriştea, nu s-a asigurat la schimbarea benzilor de mers şi a acroşat autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani, din localitate.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 48 de ani, care s-a deplasat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 23.09.2015, ora 11.45, Postul de poliţie Baia a fost sesizat de o femeie de 78 de ani, din localitate, despre faptul că, la 22.09.2015, persoane necunoscute i-au sustras bani și documente din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 22.09.2015, între orele 15.00-19.00, la locuința părții vătămate s-au prezentat un bărbat și o femeie, motivând că vor să cumpere fier vechi, ocazie cu care, bărbatul a rămas singur în curte pentru aproximativ 10 minute, după care au plecat cu un autoturism. Ulterior, la 23.09.2015, persoana vătămată a constatat lipsa din locuință a sumei de 500 de lei și a mai multor documente.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.
  •  
La data de 23.09.2015, ora 15.45, Postul de poliție Dorna Candrenilor a fost sesizat de un bărbat de 35 de ani, din comuna Coșna, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuința sa aflată în construcție pe raza comunei Dorna Candrenilor.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și a faptului că un geam a fost lăsat închis, dar neasigurat, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras scule electrice în valoare de circa 1.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri de valoare în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)
Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii. 

 
Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 23.09.2015, ora 11.00, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au efectuat un control pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor la unitățile de alimentație publică de pe raza de competență, ocazie cu care, la o societate comercială din municipiul Fălticeni, cu punct de lucru în comuna Cornu Luncii au fost identificate 113 pachete cu ţigări, de diferite mărci, fără documente de provenienţă.
Țigările în valoare de circa 1.130 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar administratorului societății, un bărbat de 36 de ani din comuna Vadu Moldovei, i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă ce va fi soluţionat procedural. 

 
Acţiuni şi controale executate de poliţişti

La data de 23.09.2015, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării legislației de către producătorii agricoli și a comerţului produse agricole, cu următoarele rezultate:
  • persoane fizice - producători agricoli și societăți comerciale verificate = 55,
  • infracţiuni constatate = 1,
  • contravenţii aplicate = 35, în valoare totală de 41.800 lei,
  • bunuri confiscate, în valoare totală de 1.255 lei.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 23.09.2015, ora 16.45, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru control pe raza localității, mopedul condus de un bărbat de 50 de ani, din localitate, care nu purta cască de protecție. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că mopedul este neînmatriculat sau neînregistrat, iar bărbatul nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche