Noaptea Cercetătorilor 2015, sărbătoarea europeană a științei la Suceava

Pe 25 septembrie, ora 16.00 in Suceava, in fata Universitatii "Stefan cel Mare" incepe calatoria in lumea stiintei la Noaptea Cercetatorilor 2015.

Noaptea Cercetatorilor se inscrie in seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene si isi propune sa arate publicului larg ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.

Noaptea Cercetltorilor este organizata, la Suceava pentru al IV-lea an consecutiv sub egida Uniunii Europene si patronajul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice de catre echipa la nivel national Researchers4Humanity si organizatorii locali: Societatea Stiintifica Cygnus - centru UNESCO, Universitatea ,,Stefan cel Mare" din Suceava, Inspectoratul Scolar Judetean Suceava si Primaria Municipiului Suceava.

In zona Hands On echipe de cercetare din institutii locale arata si demonstreaza cum evoluează experimentele si lucrarile lor de cercetare. Observatiile astronomice si atelierele de radioastronomie, aplicariile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotica si experimentele de LeapMotion sunt doar cateva dintre activitățile pregatite de către partenerii locali. Dupa cum ii spune si numele, este zona in care participantii au voie sa atinga exponatele, sa contribuie la experimente si sa interactioneze cu cercetatorii.

În zona dedicată cercetării in Uniunea Europeană, participantii vor afla cele mai noi tendinte in cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană.

Cei mici se vor delecta și vor învăța prin joc o mulțime de lucruri interesante despre sistemul solar, fizică, chimie, roboți și multe altele, in zona SCI FUN. În această zonă sunt programate o aventură 3D prin Sistemul Solar, workshopuri de reciclare creativă, un scrable uriaș, concursuri.

Inspector școlar general,
prof. Gheorghe Lazăr
Mai nouă Mai veche