30.000 de metri cubi de masă lemnoasă, pagubele făcute de zăpada timpurie în pădurile de foioase

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin - Ioan Nechifor, împreună cu şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, dar şi cu şefi de ocol, de district şi pădurari din ocolul Gura Humorului a fost la o evaluate în teren a pagubelor produse de zăpada timpurie în pădurile de foioase.

Pagubele au fost evaluate la aproape 30.000 de metri cubi, în cele 24 de ocoale silvice de stat din judeţ. Cele mai afectate ocoale silvice sunt cele din partea de est a judeţului – Pătrăuţi, Adâncata, Marginea, Solca, Râşca, Mălini, Frasin, Vama, unde sunt preponderente speciile de foioase.

Chiar dacă acest fenomen cu efecte dezastruoase s-a petrecut în toate cele 24 de ocoale din subordinea Direcţiei Silvice Suceava, la cele din zona de munte, unde preponderente sunt coniferele, arborii au rezistat mai bine la neaşteptatele căderi de zăpadă de la început de octombrie.

Imediat după evaluarea pagubelor produse, conducerea Direcţiei Silvice Suceava a dispus scoaterea arborilor afectaţi din păduri şi punerea lor în valoare, conform prevederilor legale.

Biroul de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava
16.10.2015
Mai nouă Mai veche