Buletin de presă, 23 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 22.10.2015, ora 11.45, un bărbat de 51 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, din interiorul autoturismului aflat la o spălătorie, i-a fost sustrasă o sumă de bani.
În urma activităților de cercetare derulate, polițiștii au reușit identificarea autorului faptei ca fiind un minor de 16 ani, din comuna Zvoriştea, care, în calitate de spălător auto în probe, a sustras din interiorul autoturismului, o sumă de bani.
Banii au fost recuperați și restituiți părții vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 22.10.2015, ora 17.33, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, o persoană necunoscută a sustras dintr-un magazin două sticle cu băuturi alcoolice şi a spart un geam al societăţii, după care a fugit.
În urma activităților operative desfășurate, polițiștii au reușit identificarea autorului faptei ca fiind un tânăr de 18 ani, din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orelor 17.20, suspectul s-a deplasat la magazin, de unde a sustras cele două sticle cu băuturi alcoolice în valoare de 107 lei și a plecat fără să le achite, după care a revenit și cu o piatră a spart un geam al societăţii.
Bunurile sustrase au fost recuperate, iar prejudiciul cauzat prin distrugerea geamului urmează să fie stabilit de administratorul societăţii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de furt şi distrugere, ce va fi soluționat procedural.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* În data de 22.10.2015, ora 07.55, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Sf. Gavril, din oraşul Gura Humorului, un bărbat de 39 de ani, din localitate, nu a păstrat o distanță suficientă în mers și a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 36 de ani, după care, a intrat într-un stâlp din beton.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 39 de ani, care necesită pentru vindecare 7-8 zile de îngrijirii medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 22.10.2015, ora 16.00, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Burdujeni, din municipiul Suceava, un bărbat de 49 de ani, din județul Harghita, nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat o minoră de 17 ani, localnică, pieton, angajată în traversarea regulamentară a străzii, pe culoarea verde a semaforului electric.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 22.10.2015, ora 18.50, în timp ce conducea autoturismul pe str. N.Beldiceanu, din municipiul Fălticeni, un tânăr de 26 de ani, din localitate, a surprins şi accidentat un localnic de 55 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Victima a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 22.10.2015, ora 16.35, pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani din Republica Moldova, care circula cu viteza de 110 km/h în localitate și care, nu a putut face dovada ca posedă permis de conducere.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismului condus de bărbatul de 41 de ani, i-au fost eliberate numere provizorii de circulație, care au expirat, fiind în prezent neînmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi ”conducerea unui autovehicul neînmatriculat” ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul silvic

La data de 22.10.a.c., ora 07.10, pe DJ 209C, pe raza comunei Moara, polițiștii au oprit pentru control autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani, din comuna Cornu Luncii, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente de proveniență și transport pentru cantitatea de material lemnos transportată.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a confiscat cantitatea de 6,302 m.c. cherestea esenţă răşinoase în valoare de 2.500 lei.
Mai nouă Mai veche