Buletin de presă, 28 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 27.10.a.c., în jurul orei 12.50, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul 1 Mai din municipiul Suceava, la intersecţia cu strada Mărăşeşti, un bărbat de 59 de ani, din localitate, a efectuat viraj la dreapta şi l-a acroşat pe un localnic de 62 de ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma impactului, a rezultat vătămarea pietonului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 27.10.2015, în jurul orei 18.20, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Morii din comuna Baia, o tânără de 25 de ani, din localitate, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, a pierdut controlul asupra mașinii și a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu zidul unui imobil.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a doi bărbați de 28 și respectiv de 30 de ani, pasageri în autoturism.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Acţiune desfăşurată de către poliţişti

La data de 27.10.2015, Poliția orașului Vicovu de Sus, în cooperare cu R.A.R. Suceava, a organizat o acțiune punctuală, pe raza de competență, în vederea prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere, identificarea și sancționarea participanților la traficul rutier care încalcă dispozițiile legale privind circulația pe drumurile publice și starea tehnică a autovehiculelor, în special a celor înmatriculate în alte state.
Astfel, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.195 lei, 4 certificate de înmatriculare retrase şi 2 plăcuțe cu numere de înmatriculare ridicate.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 27.10.2015, în jurul orei 17.29, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112’’, despre faptul că, pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 17.25, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, pe DN 17, o femeie de 45 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, a efectuat viraj la stânga pentru a pătrunde pe un drum forestier, fără să se asigure, moment în care, a fost acroșată de remorca încărcată a unei autoutilitare, după care, conducătorul auto a părăsit locul faptei, continuându-și deplasarea către municipiul Vatra Dornei.
Victima a fost proiectată pe carosabil, suferind leziuni și a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma activităților operative întreprinse de polițiști, în jurul orei 17.35, într-o stație peco, a fost identificată autoutilitara cu remorcă, condusă de un bărbat de 35 de ani din județul Botoșani, care a declarat faptul că, urma să se întoarcă la locul producerii evenimentului.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru victimă, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 27.10.a.c., în jurul orei 18.18, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, o femeie de 58 de ani, din comuna Sucevița a fost victima unui accident de circulaţie, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa pe DN 17A, în interiorul comunei Sucevița pe partea stânga a carosabilului, ajungând într-o curbă la stânga, femeia a fost acroşată cu oglinda retrovizoare a unui autoturism ce se deplasa din sens opus și a cărui conducător auto şi-a continuat deplasarea, părăsind locul faptei.
În urma impactului, victima a fost proiectată în șanțul din dreapta drumului, suferind vătămări corporale. Aceasta a fost transportată cu ambulanță la spital, necesitând pentru vindecare 7-10 zile de îngrijiri medicale.
Victima nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă a declarat faptul că, a consumat circa 200 ml alcool, motiv pentru care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului rutier, identificarea conducătorului auto și a autovehiculului implicat în eveniment.


Mandat pus în executare de către poliţişti

* La data de 27.10.2015, Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii din 27.10.2015, emis de Judecătoria Suceava, privind pe un bărbat de 44 de ani, din comuna Todireşti, condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de înscrisuri false.
Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii l-au identificat pe bărbat pe raza localităţii Todireşti, procedând la reținerea, conducerea și încarcerarea acestuia în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche