Moroşan Radu Mihai - evaziune fiscală

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MOROŞAN RADU-MIHAI – cercetat în stare de libertate - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală prev. de art. 4 din Legea nr. 241/2005.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:
În perioada 04.06.2012 – 27.06.2013, inculpatul Moroşan Radu-Mihai în calitatea de unic asociat al SC EGHINA SRL cu sediul social în com. Moldoviţa, sat Demacuşa, jud. Suceava, având ca obiect principal de activitate exploatarea forestieră, a derulat relaţii comerciale cu mai multe societăţi comerciale, respectiv a efectuat livrări de material lemnos în volum total de 1.099,05 m.c., în baza unui număr de 43 avize de însoţire primară şi a unui număr de 39 facturi fiscale şi a omis să înregistreze în evidenţa contabilă toate operaţiunile comerciale şi veniturile realizate în sumă de 280.966,15 lei, modalitate prin care s-a sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 49.185 lei din care 44.954 lei impozit pe profit şi 4.231 lei TVA.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche