Buletin de presă, 29 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

* La data de 27/28.10.2015, Poliția municipiul Suceava, o organizat și desfășurat o acțiune pe raza de competenţă, pe linia asigurării ordinii și liniștii publice, prevenirea evenimentelor rutiere și combaterea faptelor de contrabandă, evaziune fiscală și comerț ilicit.
Astfel, au fost controlate 66 de societăți comerciale și obiective asigurate cu pază şi aplicate 97 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 23.840 lei.
Au mai fost confiscate bunuri în valoare de 8.307 lei, constând în țigări, alcool, material lemnos şi un permis de conducere reţinut.

Exemple:
În Piaţa Centrală și în zona Orizont din municipiul Suceava, polițiștii au identificat 3 localnici și un bărbat din comuna Bosanci care comercializau ţigări şi alcool de provenienţă ucraineană fără a deţine documente legale. Bunurile în valoare totală de 3.967 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar față de persoanele în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.12/1990, modificată.


Dosar penal la regimul rutier

* La data de 28.10.2015, ora 20.40, un echipaj din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Fălticeni.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din 22.07.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 28.10.2015, ora 06.40, un echipaj din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DN 29A, în comuna Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat de 54 de ani, din comuna Dorna Arini, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 3,80 m.c. cherestea răşinoase.
În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010 şi confiscarea cantităţii de 3,80 m.c. cherestea răşinoase, în valoare de 2.000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

* La data de 28.10.2015, ora 18.00, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DJ 176A, în comuna Izvoarele Sucevei, se transportă material lemnos fără documente legale.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat și oprit pentru control ansamblul de vehicule cu remorcă, condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Moldova Sulița, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 11,08 m.c. material lemnos pentru foc.
În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010 şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 900 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Breaza.

* La data de 28.10.2015, în jurul orei 18.40, Postul de poliție Moldovița a fost sesizat despre faptul că, un autocamion, transportă material lemnos fără documente, din direcția Argel – Moldovița.
Polițiștii deplasați operativ fața locului au identificat și oprit pentru control pe drumul forestier Lunguleț, din comuna Moldovița, autocamionul cu remorcă, condus de un localnic de 42 de ani, care transporta material lemnos, fără documente legale de provenienţă.
Conducătorul auto a fost însoţit de poliţişti la un depozit silvic, unde, materialul lemnos a fost descărcat şi inventariat, rezultând cantitatea totală de 9,94 m.c., lemn lucru de esență molid.
În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010 şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 3.000 lei, ce a fost predat în custodie Depozitului Silvic din comuna Frumosu.

* La data de 28.10.2015, un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit în trafic pentru control pe DJ 176, în localitatea Moldovița, autoutilitara condusă de un tânăr de 21 de ani, din comuna Frumosu, care transporta materialul lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, sens în care, a fost condus la un depozit silvic, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 4,46 m.c. lemn lucru de esenţă răşinoase.
În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010 şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 1.500 lei, ce a fost predat în custodie Depozitului Silvic.
Mai nouă Mai veche