Comunicat de presă - Partidul Verde Suceava, 4 octombrie 2015

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava consideră că au dispărut spaţiile verzi şi locurile de joacă din oraşele României într-un procent foarte mare.

Din punctul nostru de vedere mai bine de 50% din aceste locuri de relaxare şi-au schimbat destinaţia. Fie pentru a se ridica biserici (dar trebuie respectată şi opinia comunităţii) ori retrocedări mai mult sau mai puţin legale.

Este ilogic şi imoral să iei un spaţiu de joacă dintr-un cartier pentru a construi ceva, gen magazine, blocuri, iar după ani cineva să constate că cel care a primit terenul nici măcar nu este adevăratul proprietar, iar cel de drept aşteaptă şi se judecă aproape 25 de ani. În România cam aşa se întâmplă, iar din acest lucru armonia dintre adevăr, biserică, comunitate şi viitor se rupe şi apare nepăsarea şi lipsa de respect faţă de comunitate.

De asemenea, Partidul Verde filiala judeţeană Suceava crede că este necesar şi util pentru comunitate ca verzii să aibă candidaţi proprii la alegerile locale din 2016. Pentru municipiul Suceava vom anunţa, până la finele anului 2015, cine va fi competitorul şi care ne sunt proiectele pentru acest oraş încărcat de istorie.

Dan Acibotăriţă, 
preşedinte al Partidului Verde Filiala jud. Suceava
Mai nouă Mai veche