Furt calificat - Lăcătuş Gruia Mălin, Calancea Cristian Filip, Solomon Lucian

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au dispus la data de 24.09.2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii :

1. Lăcătuș Gruia Mălin, fără ocupaţie, cu antecedente penale, privind săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 1 Cod Penal și două tipuri de infracțiuni de „furt calificat”, respectiv infracțiunea prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin 2 lit. b CP (persoană vătămată K. I. C.) și infracțiunea prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și alin. 2 lit. b din Codul Penal (persoană vătămată P. G.) , toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal și a art. 41 alin 1 Cod Penal.

2. Calancea Cristian Filip, fără ocupație, cu antecedente penale, privind săvârșirea a două tipuri de infracțiuni de „furt calificat”, respectiv infracțiunea prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin 2 lit. b CP (persoană vătămată K. I. C.) și infracțiunea prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și alin. 2 lit. b din Codul Penal (persoană vătămată P. G.) , toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal și a art. 41 alin 1 Cod Penal.

3. Solomon Lucian,, fără ocupație, cu antecedente penale, privind săvârșirea a și două tipuri de infracțiuni de „furt calificat”, respectiv infracțiunea prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin 2 lit. b CP (persoană vătămată K. I. C.) și infracțiunea prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și alin. 2 lit. b din Codul Penal (persoană vătămată P. G.) , toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal și a art. 41 alin 1 Cod Penal.

constând în aceea că

în noaptea de 22/23.09.2015, în intervalul orar 23:00-00:50 numitul Lăcătuș Gruia Mălin din com. Pojorâta a condus autoturismul marca Opel Vectra cu numărul de înmatriculare BT-03-PAS fără a poseda permis de conducere pe drumurile publice de pe raza comunei Pojorâta și comunei Sadova, jud. Suceava, iar împreună cu numiții Calancea Cristian-Filip și Solomon Lucian au sustras prin efracție din gospodăria și magazia împrejmuită cu gard aparținând persoanei vătămate K. I. C. din com. Sadova, jud. Suceava, mai multe scule electrice profesionale (flexuri, bormașini, freză, clești, rotopercutor) și din garajul locuinței persoanei vătămate P. G. din com. Sadova, care nu era prevăzut cu ușă, au sustras cantitatea de 50 litri motorină ambalată în două canistre și un furtun folosit pentru preluarea carburantului, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 3500 lei, fiind surprinși în flagrant de organele de poliție și opriți în trafic la bordul autoturismului susmenționat cu bunurile respective asupra lor.


La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în data de 25.09.2015, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc a dispus arestarea preventivă doar a inculpatului Calancea Cristian Filip.

Ca urmare a contestaţiei Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc şi a administrării de noi probe, inclusiv constând în fişiere video obţinute ca urmare a efectuării unei percheziţii informatice, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă şi a inculpaţilor Lăcătuş Gruia Mălin şi Solomon Lucian pentru faptele susmenţionate, prin Încheierea nr. 117/2015 din 30.09.2015.


PRIM PROCUROR,
CONSTANTIN STEICIUC
Mai nouă Mai veche