Partidul Verde: Holzindustrie Schweighofer să plece din România

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava crede că este timpul ca cei de la Holzindustrie Schweighofer să-şi respecte promisiunea făcută în luna mai 2015, adică să plece din România. Să-şi închidă afacerea din ţara noastră şi să se ducă la ei în Austria. Acolo pot să-şi măcelărească pădurile până la epuizare. Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, fără Holz ţara va prospera mult mai bine, iar pădurea va fi mult mai fericită. Ne descurcă şi fără ei.

Binenţeles că cei de la Holz nu se vor ţine de cuvânt. În ce ţară din lume vor mai fi aşa de liberi, exceptând România, în a defrişa pădurile? Nu vor pleca de aici niciodată, atâta timp cât mai au copaci de doborât, politicieni corupţi şi legi care să le ţină partea.

Între timp, în perioada mai-octombrie 2015, s-au mai tăiat câteva sute de hectare de pădure din ţara noastră, inclusiv din judeţul Suceava, pentru a avea de lucru firma austriacă, aşa încât conturile celor de la Holzindustrie au mai crescut. Ba au mult, îşi mai deschid o fabrică la Reci- Şebeş. Putem spune că România a devenit ţara tuturor posibilităţilor în zona defrişării pădurilor. Ai “spate” furi lemn. Nu mai contează ce se întâmplă mai târziu.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava
Mai nouă Mai veche