Primele companii low-cost vor opera zboruri de la Suceava din primăvara viitoare

Primele companii aeriene low-cost vor opera zboruri de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava începând din primăvara anului viitor. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin - Ioan Nechifor, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în momentul de faţă sunt în curs de finalizare discuţiile cu o serie de companii low-cost care vor să opereze de la Suceava curse externe directe.

De asemenea, compania Tarom va relua zborurile de pe Aeroportul Suceava începând cu data de 12 noiembrie 2015, urmând ca această companie să anunţe în curând orarul de zbor şi tarifele pentru aceste curse.

„Va fi un program în etape, pentru că dezideratul principal este ca zborul oferit de Tarom să fie unul profitabil. Şi îmi doresc ca această cursă Suceava – Bucureşti şi retur să fie cu beneficii pentru Tarom, şi nu cu pierderi. Nu am nici o îndoială că va fi cu beneficii, dar nu din prima zi, din prima săptămână sau lună. Dar cred sincer că odată ce programul se va dezvolta, indicatorii financiari vor fi pozitivi pentru Tarom pentru zborul la Suceava”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin - Ioan Nechifor.

Pe lângă zborul Bucureşti – Suceava şi retur, sucevenii vor avea posibilitatea să călătorească şi către destinaţiile externe ale companiei Tarom, iar politica acestei companii este de a oferi gratuitate pentru segmentul de zbor intern.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin - Ioan Nechifor, a menţionat că începând cu data de 20 octombrie 2015 compania Romatsa va începe lucrările pentru montarea sistemului de navigaţie ILS, folosit pentru aducerea avioanelor la sol pe timp de ceaţă: „Aeroportul Suceava are avantajul că este cel mai bine dezvoltat, dotat, utilat aeroport din România, singurul din ţară cu pistă elastică şi singurul cu patru sisteme de navigaţie şi aducere la sol a avioanelor: vizual, VOR, GPS şi ILS. Plus că avem un proiect de dezvoltare ulterioară cu amenajarea terminalului 2”.

Lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava vor fi finalizate în data de 25 octombrie 2015.

Biroul de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava
15.10.2015
Mai nouă Mai veche