Agapi Virgil-Ilie - colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia

Agapi Virgil-Ilie - colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteiaProcurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Agapi Virgil-Ilie, începând cu data de 20.12.2015 ora 17:00, pentru comiterea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr.86/2006 modificată.

Probatoriul administrat în cauză a relevat următoarea situaţie de fapt:
La data de 19.12.2015 ora 16:45 lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei au identificat pe raza mun. Vatra Dornei, autoturismul marca BMW 320 D, condus de inculpatul AGAPI VIRGIL-ILIE, în interiorul căruia au fost depistate mai multe colete în care se aflau 1990 pachete de ţigări de contrabandă (39.800 ţigarete), din care 598 pachete marca „MARVEL” şi 1392 pachete marca „MARBLE”.

Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o fază distinctă a urmăririi penale, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Prim-procuror
Bazeliuc Dumitru
Mai nouă Mai veche