Buletin de presă, 4 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

* La data de 03.12.2015, în jurul orei 22.08, în timp ce conducea autoturismul, pe raza comunei Vicovu de Jos în direcția Rădăuți, într-o curbă la dreapta, pe un sector de drum cu indicatorul „Depășirea Interzisă”, un tânăr de 18 ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost acroşat de un autoturism aflat în depășirea sa și care, după impact, a părăsit carosabilul, s-a izbit în gardul unei locuințe și s-a răsturnat.
Ulterior, din autoturismul răsturnat au coborât trei persoane, două dintre acestea părăsind locul faptei.
În urma impactului, un bărbat de 31 de ani, din Vicovu de Jos, pasager în autoturismul răsturnat, a suferit leziuni uşoare pentru care necesită 5-7 zile îngrijiri medicale și care nu a rămas internat în spital.
Conducătorul auto de 18 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul răsturnat ar fi fost condus de un bărbat de 33 ani, din comuna Vicovu de Jos.
În cauză s-a întocmit dosar, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto implicat în eveniment.

* La data de 03.12.2015, în jurul orei 19.17, un echipaj din cadrul Poliţiei orașului Vicovu de Sus, în timp ce acționa pe strada Calea Cernăuţi din localitate, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea autoturismului şi blocarea acestuia.
Conducătorul autoturismului a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 21 de ani, din localitate, iar în urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă totală de 5700 lei, pentru lipsă poliţă RCA, lipsă ITP, lipsă documente, încălcarea unor reguli de circulație şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i reţinute şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 03.12.2015, în jurul orei 06.10, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Piaţa Republicii, din oraşul Gura Humorului, în zona podului peste Pârâul „Humorel”, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, un bărbat de 55 de ani, din comuna Frumosu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public, pe care l-a rupt.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu a rămas internat.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 03.12.2015, ora 10.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Zorilor din municipiul Suceava, un bărbat de 66 de ani, din localitate, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de virare spre dreapta şi a acroşat un autoturism staţionat pe partea dreaptă, după care şi-a continuat deplasarea, fiind identificat ulterior de polițiști.
În urma accidentului, a fost rănit uşor un bărbat de 45 de ani, din comuna Udeşti, care, în momentul impactului avea montat cricul în partea dreapta faţă a autoturismului şi efectua lucrări de depanare la o roată.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 03.12.2015, ora 14.55, în timp ce conducea autotractorul cu semiremorcă, pe DC 74, în comuna Şcheia, un bărbat de 55 de ani, din Republica Moldova, nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers şi a intrat în coliziune faţă - spate cu autoturismul condus în aceeaşi direcţie de un bărbat de 57 de ani, din comuna Şcheia.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 57 de ani, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 03.12.2015, ora 16.00, în timp ce conducea autoturismul, pe o alee din parcarea unui complex comercial din municipiul Suceava, o tânără de 19 ani, din comuna Vicovu de Jos, l-a acroşat pe un bărbat de 32 de ani, din municipiul Suceava, care traversa prin loc nepermis.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto şi victima au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 03.12.2015, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a identificat parcat pe marginea DJ 176, din comuna Moldovița, o autoutilitară cu remorcă, încărcată cu material lemnos de esență rășinoasă.
Proprietarului ansamblului auto, identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 37 de ani, din comuna Vama, a prezentat pentru control avize de însoțire a materialului lemnos pe care, însă, figurau ore de emitere ulterioare momentului în care polițiștii au interogat aplicația informatică.
Ansamblul auto a fost condus la un depozit silvic, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 46,18 m.c. esenţă rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 13.854 lei a fost confiscat, fiind predat în custodie reprezentanților silvici.
Mai nouă Mai veche