Lansare de carte și spectacol la Bilca, 27 decembrie 2015

Astăzi, 27 decembrie, la Bilca a avut loc lansarea de carte a domnului George Lupașcu, fiu al satului Bilca, plecat de la vârsta de 14 ani din comună, volum de poezii, proză scurtă, eseuri și cugetări,  intitulat „Veșnicia Secundei”.

Alături de carte, a fost prezentat și discul numit „Băutură de secară”, o colecție de 20 de melodii populare interpretate de George Lupașcu. La această lansare s-au alăturat oaspeți speciali care au dat curs invitației de a fi alături de George Lupașcu la această deosebită lansare, printre care: Florin și Vasilică Mucea, Elena Negru, Adriana Bucevschi și un oaspete de mult timp așteptat în comuna noastră, Grigore Gherman.

Lansare Carte - G.L. - 27 dec 2015


Născut la 18 august 1958, George Lupașcu a petrecut primii ani ai copilăriei la Putna. A urmat cursuri
le școlii primare la Putna, continuând cu ciclul secundar la Școala Nr. 1 din Bilca, după care a absolvit liceul Gh. Munteanu Murgoci din Brăila.



În prezent, George Lupașcu locuiește în orașul Marino din provincia Roma, unde desfășoară o bogată activitate artistică, amintindu-le românilor din Italia despre tradițiile Bucovinene. În anul 2010 a început să lucreze la romanul „Macii roșii ai speranței”, în două volume, pe care încă nu l-a publicat, iar în anul 2010 a realizat o traducere a cărții „Tutte le canzoni”, de Fabrizio de Andre, din dorința de a prezenta conaționalilor săi opera acestui „poet al muzicii și muzician al poeziei”.



Mai nouă Mai veche