Buletin de presă, 14 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 14 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 13.01.2016, ora 08.25, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Unirii din municipiul Suceava, un bărbat de 48 de ani din comuna Adâncata, nu a acordat prioritate de trecere şi a accidentat uşor o tânără de 21 de ani din comuna Poieni Solca, aflată în traversarea străzii prin loc marcat și semnalizat corespunzător.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 13.01.2016, ora 13.25, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, un tânăr de 22 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei, a surprins şi accidentat uşor un bărbat de 55 de ani din localitate, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Cei doi participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 13.01.2016, ora 16.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în interiorul comunei Cornu Luncii, un bărbat de 49 de ani din comuna Rădăşeni, a surprins şi accidentat uşor un minor de 15 ani din comuna Valea Moldovei, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool, pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 13.01.2016, ora 17.30, în timp ce conducea un atelaj hipo neînregistrat pe DN 2, în interiorul comunei Forăşti, un localnic de 49 de ani, a pierdut controlul cabalinei care s-a speriat și a acroșat ușor un autotractor cu semiremorcă condus din sens opus de un cetățean ucrainean de 47 de ani.
În urma coliziunii, conducătorul atelajului hipo a căzut şi s-a rănit uşor.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru căruțaș, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoană reţinută şi încarcerată în arestul IPJ Suceava

La 13.01.2016, în continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia oraşului Vicovu de Sus, în cauza privind infracțiunile rutiere comise la 10.01.2016, de un bărbat de 38 de ani din comuna Vicovu de Jos, respectiv: „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” poliţiştii au dispus prin ordonanță motivată, reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, care a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 14.01.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii unei măsuri legale preventive.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La 13.01.2016, ora 11.12, un echipaj din cadrul Postului de poliţie Adâncata, în colaborare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe DN 29A, pe raza comunei Adâncata, autoutilitara condusă de un localnic de 54 de ani, care transporta material lemnos.
În urma controlului, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 2,95 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 300 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.
Mai nouă Mai veche