Buletin de presă, 8 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 8 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 07.01.2016, ora 08.43, poliţiştii Poliției Comunale Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112, de un bărbat, de 53 ani, domiciliat în municipiul Suceava, despre faptul că în noaptea de 06/07.01.2016, persoane necunoscute au pătruns prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces într-o anexă din gospodăria mamei sale, o femeie în vârstă de 77 ani, din comuna Șcheia, sat Mihoveni, de unde au sustras mai multe scule electrice şi o bicicletă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,, furt calificat” cercetările fiind continuate în vederea stabilirii prejudiciului şi identificării făptuitorilor.

* La data de 07.01.2016, ora 12.30, agenţii Postului de Poliţie Ilişeşti au fost sesizaţi de către un bărbat, de 66 ani, din comuna Ilişeşti, despre faptul că în perioada 17.12.2015-07.01.2016, un localnic, de 34 ani, i-a sustras mai multe bunuri de la locuinţa în construcţie aparținând fiului său, plecat la muncă în străinătate.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că s-a pătruns în imobil prin forțarea ușii de acces, după care s-a pătruns în pod prin smulgerea încuietorii, de aici fiind sustras un rotopercutor electric şi trei dălți.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

* La data de 08.01.2016, ora 00.21, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o persoană de sex masculin, din localitate, despre faptul că două persoane încercă să spargă un magazin de pe str. Republicii din mun. Fălticeni.
La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică în vederea identificării autorilor întrucât aceştia au fugit de la locul comiterii faptei, respectiv de la un magazin alimentar situat pe str. Republicii.
Ulterior, agenţii de siguranţă publică i-au identificat pe autori, respectiv un tânăr, în vârstă de 18 ani, localnic, iar celălalt un minor, în vârstă de 15 ani, din aceeaşi localitate.
Cei doi autori au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni, unde au recunoscut faptul că în noaptea de 07/08.01.2016 în jurul orei 00.10 s-au deplasat la magazinul mai sus menţionat, unde lovind cu piciorul au spart geamul tip termopan de la uşa de acces cu intenţia de a pătrunde în interior şi a sustrage bunuri, însă la apariţia unui echipaj de poliţie, care patrula în zonă, au fugit din faţa magazinului.
În cauză se continuă cercetările, sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de furt calificat.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 07.01.2016, ora 11.45, un bărbat, de 39 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Megane pe strada Calea Unirii din localitatea de domiciliu, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, apoi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Lexus, condus de un bărbat, de 30 ani, din oraşul Milişăuţi.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a doi pasageri din autoturismul Lexus, respectiv un bărbat, de 57 ani şi o femeie, de 51 ani, ambii din oraşul Milişăuţi.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat,după care li s-au prelevat şi mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

* La data de 07.01.2016, ora 11.45, un tânăr, de 28 ani, din municipiul Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul marca Peugeot pe DN 2 E, în comuna Cornu Luncii, pe fondul vitezei excesive, a derapat, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu auto marca Ford Focus, condus de un alt tânăr, de 28 ani, cu domiciliul în comuna Holboca, judeţul Iaşi.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a 5 persoane, respectiv a celor doi conducători auto, a doi pasageri din autoturismul Peugeot, respectiv o femeie de 27 de ani şi un bărbat de 55 de ani , ambii din municipiul Fălticeni şi a unei femei, de 32 ani, din comuna Cotnari, judeţul Iaşi, pasageră în autoturismul Ford.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și li s-au recoltat mostre de sânge.

* La data de 08.01.2016, ora 02.02, prin SNUAU 112, un bărbat a sesizat faptul că pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a produs un accident de circulație.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că la 08.01.2016, în jurul orei 02.02, un tânăr, de 27 ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea autoturismul marca KIA CERATO, pe str. Calea Transilvaniei, într-o curbă la dreapta, semnalizată, nu a redus și adaptat viteza, a intrat în derapaj, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de unde a părăsit spre stânga partea carosabilă și s-a izbit într-un autoturism marca Ford Focus, staționat pe trotuar, pe care l-a avariat, fiind proiectat ulterior și într-un stâlp pe care l-a rupt.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care a fost sancţionat contravenţional.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 08.01.2016, ora 23.50, pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Suceava s-a constatat că în zona ACET a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar despre conducătorul auto vinovat existau informații că ar fi sub influența băuturilor alcoolice.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că un bărbat, de 40 ani, localnic, a consumat băuturi alcoolice în zona centrală a municipiului Suceava, după care s-a urcat la volanul autoturismului Dacia 1310 și s-a deplasat pe traseul strada Nicolae Bălescu- strada Mihai Eminescu, iar în zona S.C. ACET S.A. a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Mercedes A180 CDI pe care l-a proiectat în autoturismul marca Audi, ambele autoturisme fiind parcate pe partea dreaptă a străzii Mihai Eminescu.
În urma testării cu aparatul etilotest, i s-a constatat o îmbibație alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar apoi a fost condus la Spitalul Județean de Urgențe ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

* La data de 08.01.2016, ora 01.40, pe D.N. 17 A, în comuna Marginea a fost oprit pentru control autoturismul marca VW Golf, condus de un bărbat, de 35 ani, din comuna Sucevița, acesta emanând halenă alcoolică.
S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române a conducătorului auto şi s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, iar termenul de valabilitate al numerelor provizorii este expirat din 15.10.2015.
Bărbatul a fost transportat la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La data de 08.01.2016, ora 03.50, poliţiştii Biroului Rutier Suceava, efectuând activități de îndrumare, supraveghere și control trafic rutier pe strada Universității din municipiul Suceava, au oprit pentru control autoturismul marca Opel Vectra care se avea un traseu sinuos și se deplasa pe direcția Bulevarul George Enescu către Bulevardul 1 Mai.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză era condus de un tânăr, de 21 ani, localnic, care a declarat că anterior momentului urcării la volan a consumat băuturi alcoolice la restaurantul ”Padrino” și intenționa să ajungă în localitatea Bosanci.
Fiind testat cu aparatul etilotest i s-a constatat o îmbibație alcoolică de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la Spitalul Județean de Urgențe ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, însă a refuzat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.
Mai nouă Mai veche