Fenomene meteo periculoase, 7-8 ianuarie 2016

Fenomene meteo periculoase, 7-8 ianuarie 2016În intervalul 7 ianuarie, ora 12.00 – 8 ianuarie, ora 06.00, Judeţul Suceava s-a aflat sub cod galben de ninsori. Primele probleme au fost semnalate joi după-amiază (7 ianuarie a.c.), în jurul orei 17:30, când potrivit unei informări hidrologice, pe pârâul Neagra, în zona oraşului Broşteni, a avut loc o creştere bruscă de nivel şi de debit, cauzată de suprapunerea unor formaţiuni de gheaţă. Aceasta a făcut ca apa să iasă din cursul normal şi să inunde 8 curţi, 4 anexe, un beci şi un iaz.

La faţa locului s-a intervenit cu utilaje de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni, de la Secţia Dumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc şi de la Ocolul Silvic Broşteni, cu sprijinul pompierilor militari de la Detaşamentul Vatra Dornei.

Situaţia a revenit la normal în jurul orei 19:00, când s-a asigurat curgerea normală a pârâului Neagra.

Apoi, ninsoarea abundentă a îngreunat circulaţia pe drumurile din judeţ, semnalându-se, prin 4 apeluri la numărul de urgenţă 112, drum cu trafic îngreunat în 4 locaţii, unde au fost cuprinse un număr de 14 de autoturisme, în care se aflau 24 de persoane. Porţiunile de drum afectate au fost DJ 209C între localităţile Moara şi Drăgoieşti (10 autoturisme/17 persoane), DJ 208E între Forăşti şi Manolea (1 autoturism/1 persoană), DJ 208B între Siminicea şi Dumbrăveni (1 autoturism/2 persoane) şi DC 70A între Bosanci şi Cumpărătura (2 autoturisme/4 persoane).

Echipaje de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor din zonă, împreună cu Secţiile Dumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, poliţişti şi pompieri, au intervenit cu forţe şi utilaje şi au deblocat toate maşinile. Intervenţiile de salvare au durat între 40 de minute şi 1 oră şi jumătate.

Nicio persoană nu a fost afectată şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, echipajele pompierilor militari, cu ambulanţa SMURD, au monitorizat traseele afectate pentru a acorda primul ajutor medical, în cazul în care ar fi fost nevoie.

La ora transmiterii comunicatului, în judeţ ninge izolat şi se înregistrează -3 grade Celsius, nemaifiind drumuri cu circulaţie îngreunată.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava
Mai nouă Mai veche