Dascălu Andrei Ionuț - omor

Dascălu Andrei Ionuț - omorPurtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DASCĂLU ANDREI IONUŢ pentru săvârşirea infracţiunii de „omor” constând în aceea că la data de 28/29 noiembrie 2015, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan avut cu victima I. M., un consătean, a exercitat cu intenţie acte de violenţă repetate asupra acesteia aplicându-i multiple lovituri de pumni şi picioare la nivelul întregului corp, în special în zona toraco-abdominală, cauzându-i leziuni ce au condus în scurt timp la decesul victimei.

În fapt, în seara zilei de 28 noiembrie 2015, în jurul orelor 19:30 inculpatul s-a întâlnit într-un local - magazin mixt cu I. F. cu care a consumat băuturi alcoolice după care inculpatul Dascălu Andrei Ionuţ i-a propus lui I.F. să vină la locuinţa sa pentru a consuma din nou băuturi alcoolice. În locuinţă se aflau tatăl vitreg al inculpatului împreună cu persoana vătămată I. M., cei doi aflându-se în stare de ebrietate. Cele patru persoane au început să consume cantitatea de aproximativ un litru de tescovină.

La un moment dat, inculpatul a sesizat dispariţia telefonului său mobil, telefon despre care avea bănuiala că i-a fost sustras în noaptea precedentă de persoana vătămată I. M.. Inculpatul Dascălu Andrei Ionuţ a iniţiat un atac furibund asupra lui I.M., l-a împins cu ambele mâini peste o canapea, s-a urcat cu genunchii pe corp şi i-a aplicat multiple lovituri de pumni în zona toracelui şi a abdomenului. În cele din urmă, inculpatul s-a calmat şi a început să bea din nou ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, apoi victima, aflată în vădită stare de ebrietate a fost transportată la locuinţa sa de către inculpat şi I. F.. După ce l-au aşezat pe I.M. pe un pat, inculpatul a găsit telefonul mobil în locuinţa persoanei vătămate. Atunci inculpatul s-a urcat cu genunchii pe corpul victimei şi a iniţiat un nou atac asupra acesteia lovind-o cu pumnii peste corp.

După aproximativ trei minute, I. F. a părăsit locuinţa, fiindu-i frică să nu fie şi el agresat.

A doua zi, în jurul orei 15:00, I. F. l-a găsit pe I. M. decedat în interiorul locuinţei.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de S.M.L. Suceava, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unui şoc traumatico-hemoragic cu hemotorax, ruptură de pulmoni instalat ca urmare a unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale bilaterale pe fond de intoxicaţie etilică acută.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu

purtător de cuvânt,
PROCUROR,
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche