Bobu Petre - ultraj

Bobu Petre - ultrajProcuror Bucșa Andrei Sebastian, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, jud. Suceava, este împuternicit a aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus, la data de 23.02.2016 punerea în mişcare a acţiunii penale față de faţă de suspectul BOBU PETRE pentru săvârşirea a două infracțiuni de ultraj, prev. și ped. de art. 257 al. 1, 4 C.pen. rap la art. 193 al. 2 C.p., respectiv de art. 257 al. 1, 4 C.pen. rap la art. 206 al. 1 C.p., cu aplicarea art. 38 al. 1 C.pen., constând în aceea că la data de 22.02.2016, în jurul orelor 21,00, în timp ce se afla pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, în faţa punctului de descărcare şi depozitare a materialului lemnos aparţinând Ocolului Silvic Marginea denumit ”Coşărcărie”, l-a împins, tras de uniformă şi trântit la pământ pe persoana vătămată agent de poliţie P.A., cauzându-i acestuia leziuni constând escoriaţii la nivelul falangei distale a degetului II (index), pentru care necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, fiind imobilizat şi încătuşat, a adresat ameninţări cu moartea persoanei vătămate, agent de poliţie C.A., ambii agenţi de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Marginea, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu.

Faptele au fost comise în condiţiile în care agentii de poliţie opriseră în prealabil pentru control pe DN 17A pe raza comunei Marginea o autoutilitară marca Fiat condusă de către martorul B.C. ce transporta cantitatea de 4 metri steri lemne de foc esenţă fag şi în care se afla şi inculpatul Bobu Petre căruia îi apartinea materialul lemnos şi care nu deţinea documente legale de transport, acesta încercând prin săvârşirea faptelor împiedicarea luării măsurii sancţionării contraventionale şi a confiscării materialului lemnos.

Prin ordonanţa procurorului de caz, față de inculpatul Bobu Petre s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore începând cu data de 23.02.2016, ora 06,05, iar prin ordonanța din aceeaşi dată, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile,începând cu data de 24.02.2016, după expirarea duratei măsurii preventive a reţinerii.
Mai nouă Mai veche