Rudnic Gheorghe, Şveduneac Gheorghe - fals în declaraţii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu contra intereselor persoanei

Rudnic Gheorghe, Şveduneac Gheorghe - fals în declaraţii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu contra intereselor persoaneiPurtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor RUDNIC GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, respectiv ŞVEDUNEAC GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu contra intereselor persoanei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Referitor la inculpatul RUDNIC GHEORGHE, acesta a contrafăcut semnăturile membrilor comisiei locale Todireşti (B.P., B.C. şi Z.I.) de pe procesul verbal de stabilire a vecinătăţilor întocmit la data de 22.01.2009 de către inculpatul Şveduneac Gheorghe, înscris pe care l-a folosit anterior la Comisia Judeţeană de fond funciar Suceava şi O.C.P.I. Suceava, în baza căruia a obţinut dreptul de proprietate asupra unei parcele în litigiul şi a unui titlu de proprietate.

De asemenea, în data de 20.02.2009, a declarat în fals în faţa secretarului comunei Todireşti, faptul că este proprietarul unei parcele de teren pe care o revendică în suprafaţă de 1632 mp, situată pe raza satului Todireşti. Declaraţia a fost dată în scopul producerii de efecte juridice la Comisia comunală de fond funciar a comunei Todireşti.

Acest teren a aparţinut în realitate defuncţilor T. V. şi B.G., care l-au deţinut în baza unor titluri de proprietate, ambii decedaţi la data când inculpatul Rudnic Gheorghe a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului.

Printr-o cerere de înscriere înregistrată la O.C.P.I., a declarat în fals că este proprietarul parcelei de teren în litigiu, solicitând intabularea dreptului de proprietate.

Acelaşi inculpat l-a instigat pe inculpatul Şveduneac Gheorghe să întocmească în fals mai multe înscrisuri prin care să se ateste că inculpatul Rudnic Gheorghe este proprietar al unei parcele în suprafaţă de 0,16 ha în locul numit „Vatră Sat”, teren agricol pe care inculpatul Rudnic Gheorghe l-ar fi avut în proprietate până la colectivizare şi cu care s-ar fi învecinat în partea de sud, respectiv de stabilire a vecinătăţilor acelui teren, pe care le-a folosit ulterior la Comisia Judeţeană de fond funciar Suceava şi O.C.P.I. Suceava, în baza cărora a obţinut dreptul de proprietate asupra parcelei în litigiu.

Totodată, cunoscând că o factură fiscală era emisă în fals în numele SC A. S. SRL Todireşti, inculpatul a folosit acest înscris împreună cu declaraţia numitului T. I. din comuna Todireşti, judeţul Suceava şi a unui proces verbal de stabilire a vecinătăţilor întocmit de către inculpatul Şveduneac Gheorghe, la O.C.P.I: susţinând astfel că este proprietarul parcelei de 1632 mp şi a clădirii aferente, solicitând şi obţinând întabularea dreptului de proprietate asupra acestei parcele.

Privitor la inculpatul ŞVEDUNEAC GHEORGHE s-a reţinut că, în calitate de angajat al Primăriei Todireşti, a întocmit în fals o anexă, a unui înscris oficial ce a fost înaintată Comisiei judeţene de fond funciar Suceava, şi care a validată de această instituţie publică.

Inculpatul a falsificat această anexă prin contrafacerea semnăturilor membrilor comisiei locale de fond funciar Todireşti, respectiv B. P., B.C.şi Z.I..

De asemenea, la data de 24.02.2009, a întocmit în fals înscrisul sub semnătură privată intitulat „declaraţie” pentru numitul T. I. prin care se atesta faptul că inculpatul Rudnic Gheorghe este proprietar al unei parcele în suprafaţă de 0,16 ha în locul numit Vatră sat, teren agricol pe care inculpatul Rudnic Gheorghe l-ar fi avut în proprietate până la colectivizare şi cu care s-ar fi învecinat în partea de sud, menţionând în cuprinsul său seria şi nr. actului de identitate aparţinând altei persoane nu ce a titularului T. V..

În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, la data de 22.01.2009, acelaşi inculpat a întocmit în mod defectuos procesul verbal de stabilire a vecinătăţilor pentru parcela în litigiu, în sensul în care le-a încredinţat inculpatului Rudnic Gheorghe care urma să se deplaseze la membrii comisiei pentru a fi semnat, dându-i acestuia posibilitatea de a contraface semnăturile membrilor comisiei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului împreună cu dosarul de urmărire penală la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche