Buletin de presă, 21 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 martie 2016 - IPJ SuceavaEveniment rutier cercetat de poliţie

La data de 20.03.2016, ora 19.12, în timp ce conducea mopedul pe o uliţă neclasificată de pe raza comunei Fântânele, ajungând la o intersecție, un tânăr de 22 de ani, din localitate, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Stop” şi nu a acordat prioritate de trecere atelajului hipo condus regulamentar de un bărbat de 29 de ani, din județul Botoşani, motiv pentru care, a intrat în coliziune cu acesta.
După impact, tânărul de 22 de ani a fugit de la fața locului, acesta fiind identificat ulterior de polițiști.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei minore de 6 ani, pasageră în atelajul hipo.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 22 de ani și de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul căruțașului de 29 de ani, după care, la spital, celor doi, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 20.03.2016, ora 20.40, un echipaj de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D, pe raza comuna Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a fost condus la spital, unde, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* În data de 21.03.2016, ora 00.33, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. 1 Mai, din municipiul Rădăuți, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Brodina.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 20.03.2016, ora 23.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DC Sărişoru Mare, din comuna Şaru Dornei, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Şaru Dornei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere auto pentru nici o categorie auto, iar autoturismul nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Infracţiune la regimul silvic constatată de poliţişti

La data de 20.03.a.c., ora 13.30, o patrulă mixtă poliție-jandarmi din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat pe raza comunei Suceava, minor de 17 ani şi unul de 14 ani, ambii din comuna Sucevița, care se deplasau cu un atelaj hipo, având asupra lor un motoferăstrău mecanic.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că cei doi minori, împreună cu un alt minor de 17 ani, domiciliat în comuna Sucevița care a fugit de la fața locului, au tăiat din pădurea Ocolului Silvic Marginea trei arbori de esență rășinoase, în valoare de circa 2.000 lei, doi dintre arbori fiind deja sustrași și comercializați.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche