Buletin de presă, 3 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 3 martie 2016 - IPJ SuceavaEveniment rutier cercetat de poliţişti

* La data de 02.03.2016, ora 16.25, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală s-a prezentat o femeie de 51 de ani, din localitate, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 12.20, în timp ce conducea autoturismul ,,Taxi”, pe str. Zorilor, din municipiul Suceava, un bărbat de 32 de ani, din oraşul Liteni, a surprins și accidentat uşor, femeia de 51 de ani, aflată în traversarea regulamentară a străzii, pe trecere de pietoni semnalizată corespunzător, după care a transportat-o la spital.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul silvic

* La data de 02.03.2016, în jurul orei 11.30, Postul de poliţie Vatra Moldoviţei, a fost sesizat de o localnică de 82 de ani, despre faptul că, pe raza Cantonului Silvic Ciumârna, au fost tăiați fără drept 3 arbori de pe un teren ce-i aparţine, iar materialul lemnos a fost sustras.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 01- 02.03.2016, persoane necunoscute, au tăiat și sustras 3 arbori de esență rășinoasă, cu un volum de circa 3,5 m.c. și o valoare aproximativă de 1.000 lei, iar cioatele identificate la fața locului nu prezentau amprenta ciocanului silvic.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,tăiere ilegală” şi ”furt de arbori fără drept”, ce va fi soluționat procedural.
Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

* La data de 02.03.2016, ora 18.00, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de o localnică de 38 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 07.20-17.20, profitând de lipsa de la domiciliu a persoanei vătămate, prin forțarea și escaladarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în locuință și au sustras bijuterii și aparatură electronică.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.


Material lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 01.03.2016, ora 13.34, un echipaj mixt format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din orașul Broşteni, privind modul de achiziţie, prelucrare și comercializare a materialului lemnos, completarea documentelor cu regim special şi utilizarea sistemului informatic, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, administratorul societăţii, un bărbat de 47 de ani din orașul Broșteni, a achiziţionat în ziua de 29.02.2016, cantitatea de 47 m.c. lemn rotund răşinoase, cu aviz de însoţire primar, pe care l-a depozitat în curtea societăţii şi introdus pentru prelucrare, deși autorizaţia de exploatare era expirată din 31.12.2015, astfel, că, sistemul informatic nu i-a acordat cod unic de înregistrare a avizului de însoţire a materialului lemnos.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantităţii de 47 m.c. lemn rotund răşinoase, în valoare de 7.041 lei.
Mai nouă Mai veche