Buletin de presă, 9 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 9 martie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 08.03.2016, în jurul orei 08.30, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 208A, la intrarea în comuna Ipoteşti, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Suceava, nu a adaptat viteza şi nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circula în fața sa, motiv pentru care, pentru a evita impactul, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 25 de ani, a unei femei de 34 ani şi doi minori de 2 şi respectiv de 5 ani, toţi din municipiul Suceava, pasageri în autoturismul condus regulamentar de bărbatul de 36 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 08.03.a.c., în jurul orei 10.40, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Ana Ipătescu din oraşul Gura Humorului, un bărbat de 52 de ani, din comuna Păltinoasa, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 41 de ani, din localitate, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei de 76 de ani, din comuna Păltinoasa, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 52 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 08.03.2016, în jurul orei 11.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor, un tânăr de 21 de ani din comuna Coşna, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţa sa, condus de un bărbat de 50 de ani din municipiul Vatra Dornei și oprit la trecerea pentru pietoni, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a două tinere, una de 20 de ani și cealaltă de 28 de ani, ambele din comuna Coşna, pasagere în autoturismul condus de tânărul de 21 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 08.03.a.c., în jurul orei 14.27, în timp ce conducea bicicleta pe drumul comunal ,,Ulița Țărnii” din interiorul comunei Gălănești, un localnic de 71 de ani, nu s-a asigurat la pătrunderea pe DJ 178F şi a fost accidentat uşor de autoturismul condus de un tânăr de 29 de ani, din localitate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 08.03.2016, în jurul orei 14.15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, la trecerea pentru pietoni situată în faţa unei școli din comuna Bosanci, un bărbat de 47 de ani, din comuna Udeşti, a surprins și accidentat uşor o minoră de 8 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului pe marcajul pietonal în fugă şi fără să se asigure corespunzător.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

* La data de 08.03.2016, la ora 21.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza localității, autoutilitara condusă de un tânăr de 23 de ani din județul Botoșani și în care se afla ca pasager, un bărbat de 50 de ani, din aceeași localitate.
În urma controlului autoutilitarei, polițiștii au identificat în diverse locuri, 105 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, despre care, conducătorul auto a declarat faptul că le-a achiziționat din parcarea din apropierea Vămii Siret.
Țigările în valoare de aproximativ 1.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul de poliție.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 23 de ani, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 09.03.a.c., în jurul orei 02.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 09.03.2016, în jurul orei 01.45, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Mihai Viteazul din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Grăniceşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, în prezenţa personalului medical, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 08.03.a.c., în jurul orei 17.14, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret, a oprit pentru control pe raza comunei Bălcăuți, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din orașul Siret.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Bărbat reţinut şi încarcerat în arestul IPJ Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată

* La data de 08.03.2016, în jurul orei 12.19, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112”, de un tânăr de 19 ani, din judeţul Iaşi, despre faptul că, două tinere și un bărbat i-au sustras mai multe flori pe care le vindea în zona Curcubeu, din localitate, după care au fugit.
În urma activităților operative întreprinse de polițiști, au fost identificaţi doi dintre autori, respectiv un tânăr de 23 de ani din comuna Şcheia şi o minoră de 14 ani, din comuna Comăneşti, care au recunoscut faptul că au sustras florile, însă bunurile se află la cea de-a treia persoaneă, o tânără de 18 ani, din comuna Şcheia.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, 08.03.2016, în jurul orelor 12.20, după ce minora și tânăra de 18 ani au sustras buchete de flori, tânărul de 23 de ani, a amenințat partea vătămată cu un cuțit, pentru a le asigura scăparea celor două suspecte.
În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de tânărul de 23 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, ce a fost reținut pentru 24 de ore, iar faţă cele două tinere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Suspectul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 09.03.2016, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Material lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 08.03.2016, în jurul orei 21.50, o patrula din cadrul Posturilor de poliţie Vatra Moldoviţei și Moldovița, a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Moldoviţa, autoutilitara condusă de un bărbat de 27 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Moldoviţa, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 3,87 m.c. lemn de foc de esență răşinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 300 lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Moldoviţa.
Mai nouă Mai veche