Constituire dosar in rem: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Constituire dosar in rem: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilorProcuror Bucșa Andrei Sebastian, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, jud. Suceava, este împuternicit a aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi s-a constituit la data de 03.03.2016 un dosar penal având ca obiect sesizarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava cu privire la faptul că la data de 03.03.2016, în jurul orelor 04.20, un echipaj de poliţie de frontieră a oprit pentru control pe DJ 209 G pe raza localităţii Brodina un autoturism marca Jeep Grand Cheroke cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii în care se aflau două persoane, iar în urma controlului amănunţit al autoturismului în interiorul acestuia a fost identificat un pistol calibru 9mm., prevăzut cu un încărcător în care se afla un număr de cinci cartuşe cu glonţ marca Macarov.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârşirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prev. de art. 342 al. 1 C.p. cercetările urmând a fi continuate de către lucrători ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava în vederea lămuririi împrejurărilor comiterii faptei.
Mai nouă Mai veche