Botezatul Săvel Viorel - conflict penal de interese

Botezatul Săvel Viorel - conflict penal de intereseAgenția Naționalã de Integritate a constatat posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese în cazul lui BOTEZATU SÃVEL-VIOREL, fost primar al comunei Udești, județul Suceava.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, BOTEZATU SÃVEL-VIOREL a semnat 13 contracte de asistențã juridicã și douã contracte de prestãri servicii încheiate între Primãria comunei Udești și Cabinet de avocat „Dorin Andronic” prin care s-a obținut un folos patrimonial în cuantum de 34.300 lei pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã. Persoana evaluatã a încheiat cu Cabinet de avocat „Dorin Andronic”, în calitate de persoanã fizicã, contracte de asistențã juridicã în vederea reprezentãrii sale în instanțã.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Suceava în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre BOTEZATU SÃVEL-VIOREL a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.


Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE
Mai nouă Mai veche