Urmărire în trafic şi aproximativ 6.000 pachete ţigări confiscate la frontieră

Urmărire în trafic şi aproximativ 6.000 pachete ţigări confiscate la frontierăPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au depistat în trafic un autoturism marca Audi A6, încărcat cu aproximativ 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 60.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul a fost indisponibilizat, cercetările fiind în curs de desfăşurare pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În ziua de 13 aprilie a.c., în jurul orei 19.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat în trafic, pe raza localităţii Brodina, un autoturism marca Audi A6, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.
La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare, dar şoferul şi-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Falcău.
După o urmărire de aproximativ 6 km, șoferul a pierdut controlul volanului, a lovit un alt autoturism aflat în trafic, după care s-a oprit cu maşina în şanţul de pe marginea drumului, apoi a fugit de la faţa locului.
Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru a verifica starea şoferului maşinii lovite, totodată fiind anunţată Poliţia Rutieră despre eveniment.
Persoana accidentata a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți unde a fost diagnosticată cu contuzie umăr stâng, fiind în afara oricărui pericol.
Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina abandonată era plină cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.990 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.
Țigările în valoare de aproximativ 60.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
De asemenea, pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturismul marca Audi A6 aparține unei alte mașini, fapt pentru care în cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neânmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.


Persoană de contact: comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan
Mai nouă Mai veche