Buletin de presă, 21 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 21 aprilie 2016 - IPJ SuceavaMaterial lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 20.04.2016, ora 08.00, o patrulă din cadrul Posturilor de poliție Marginea și Sucevița, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 48 de ani, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a cantității de 8,89 m.c. bușteni de gater din specia molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Marginea.

Evenimente rutiere cercetate de poliţie

* La data de 20.04.2016, în jurul orei 18.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D, în interiorul comunei Dărmănești, o femeie de 28 de ani, din municipiul Suceava, a surprins și accidentat un minor de 13 ani din localitate, care se deplasa cu bicicleta pe contrasens.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 20.04.2016, în jurul orelor 22.59, în timp ce conducea autoturismul pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu str. Calea Unirii, un tânăr de 22 de ani, din județul Botoşani, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea” şi nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un tânăr de 20 de ani din localitate, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, autoturismul condus de tânărul de 22 de ani, a fost proiectat într-un alt autoturism parcat regulamentar pe str. Calea Unirii.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unui tânăr de 21 de ani, din municipiul Suceava, pasager în autoturismul care circula regulamentar.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 20.04.2016, ora 21.50, în timp ce conducea autoturismul pe ulița „La Deal” din comuna Vulturești, ajungând la intersecția cu DJ 208C, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, un bărbat de 44 de ani, din orașul Liteni, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a trecut printr-un gard și s-a izbit de un imobil.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto, care a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior decedat, la o distanță de aproximativ 400 m de autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Dosare penale la regimul rutier

* La data de 20.04.2016, ora 17.15, un echipaj din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209H, din comuna Baia, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 20.04.2016, ora 23.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174F, din localitatea Neagra Șarului, autoturismul condus de un tânăr de 29 de ani din comuna Șaru Dornei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Persoane bănuite de săvârşirea unor fapte de natură penală identificate de către poliţişti

* La data de 20.04.2016, în urma activităților operative și de cercetare desfășurate de polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus, s-a reușit identificarea tuturor participanților la săvârșirea infracțiunii de furt calificat în dauna unei femei de 37 de ani din localitate, faptă comisă la 28.02.2016, între orele 18.00-20.00, când victima și familia sa a fost plecată de la domiciliu, ca fiind doi tineri, ambii de 19 ani, din orașul Vicovu de Sus, care i-au instigat pe doi minori de 15 ani, localnici, să pătrundă în locuința femeii și să sustragă bunuri electronice, în valoare de circa 5.000 lei.
În urma activităților efectuate, au fost recuperate bunuri sustrase din locuința persoanei vătămate.
Cercetările continuă față de cei doi minori, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar față de cei doi tineri de 19 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „instigare la infracțiunea de furt calificat”, ce va fi soluționat procedural.
Minorii urmează să fie prezentați Serviciului de Medicină Legală Suceava în vederea expertizării medico-legale psihiatrice.
Mai nouă Mai veche