Buletin de presă, 22 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 aprilie 2016 - IPJ SuceavaŢigări de contrabandă confiscate de poliţişti

* La data de 21.04.2016, ora 06.00, în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Gura Humorului, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au procedat la efectuarea a patru percheziţii domiciliare, din care 3 la imobile și anexe din orașul Frasin și unul pe raza comunei Vama, ocazie cu care, în locuința unui bărbat de 53 de ani din orașul Frasin, au fost identificate 240 pachete cu ţigări, fără banderole fiscale.
Țigările în valoare de circa 2.640 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţie

* La data de 21.04.2016, ora 15.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, pe fondul oboselii la volan, un bărbat de 67 de ani, din comuna Şaru Dornei, a pătruns pe contrasens şi a accidentat un bărbat de 57 de ani şi un minor de 15 ani, ambii din județul Botoşani, pietoni.
În urma impactului, bărbatul de 57 de ani a decedat, iar minorul a suferit leziuni, fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.04.2016, în jurul orei 12.15, în timp ce conducea autoturismul pe un drum neclasificat, de pe raza comunei Pojorâta, un bărbat de 26 de ani, din localitate, a pătruns pe DN 17, fără să se asigure și să acorde prioritate de trecere autoutilitarei condusă de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Vatra Dornei, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 38 de ani și avarierea autovehiculelor.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.04.2016, în jurul orei 13.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Al. Ghica, din municipiul Suceava, ajungând în dreptul unei spălătorii, o femeie de 46 de ani, din localitate, a surprins şi accidentat uşor un minor de 12 ani, localnic, angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat şi fără să se asigure.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu a rămas internată.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 20.04.2016, în jurul orei 23.23, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 28 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat pentru perioada 06.02.-05.05.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.04.2016, în jurul orei 10.10, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pentru control pe str. Sf. Mihail, din localitate, mopedul condus de un localnic de 25 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.04.2016, ora 18.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Traian Vuia din localitate, autoutilitara condusă de un localnic de 44 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.04.2016, ora 20.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mărăşeşti, din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu strada Profesor Leca Morariu, un localnic de 61 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat două autoturisme parcate regulamentar, fără a rezulta victime.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 21.04.2016, ora 23.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Horodnic de Jos, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat din 14.09.2011, iar numărul de înmatriculare al mașinii aparține unui alt autoturism, radiat din circulație la 15.09.2011.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Acţiuni şi controale executate de poliţişti

La data de 21.04.2016, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava, împreună cu specialişti din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Suceava și Oficiul pentru Protecția Consumatorului Suceava, au organizat o acțiune pe raza municipiului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale și a comerțului ilicit. În cadrul acţiunii poliţiştii au verificat 100 de societăţi comerciale, întreprinderi familiale sau individuale, persoane fizice, au constatat 1 infracţiune şi au aplicat 36 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 103.100 lei.
În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost confiscate bunuri în valoare de 5.130 lei, constând în conserve de carne şi peşte de provenienţă ucraineană, produse industriale, articole de îmbrăcăminte, cafea, etc.

Exemplu:
* Cu ocazia verificărilor efectuate în Centrul Comercial Bazar Suceava, echipa de control a identificat o femeie din localitate, care oferea spre comercializare peste 100 conserve de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 1.500 lei, încălcând normele sanitar-veterinare pentru siguranţa alimentelor.
Cea în cauză a fost sancţionată contravenţional conform H.G. nr.984/2005, iar întreaga cantitate de produse alimentare a fost confiscată.

* În perioada 19.04.-20.04.2016, echipe mixte de control constituite din poliţişti ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat și desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activități legate de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.000 lei, toate la Legea nr.171/2010.


Persoane bănuite de comitarea unui furt identificate de poliţişti

* La data de 21.04.2016, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul dintr-o anexă a unor scule electrice în valoare de circa 2.300 lei, faptă comisă de autori necunoscuţi în noaptea de 13/14.04.2016, în dauna unei victime de 52 de ani, din municipiul Fălticeni, polițiștii Biroul investigaţii criminale Fălticeni au reușit identificarea autorilor ca fiind trei tineri, de 17, 18 și 19 ani, toți din localitate, care au comis mai multe furturi din locuinţe de pe raza municipiului Fălticeni, cu prejudiciul total de aproximativ 8.000 lei, din care, 85% a fost recuperat.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei suspecți.
Mai nouă Mai veche