Buletin de presă, 5 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 5 aprilie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

* La 04.04.2016, în jurul orei 07.25, în timp ce conducea autoutilitara aparţinând unei societăţi comerciale, pe DJ 209D, în afara comunei Șerbăuți, pe fondul oboselii, un bărbat de 46 de ani, din comuna Calafindeşti, a adormit la volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma impactului, au fost răniți ușor, conducătorul auto și alți 9 pasageri cu vârste între 36 și 53 de ani, toți din comuna Calafindești, care se aflau în autoutilitară și care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Autoutilitara efectua transportul persoanelor la un punct de lucru al societăţii.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 04.04.2016, ora 16.05, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Calea Obcinilor din municipiul Suceava, ajungând la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 68 de ani din localitate, a surprins şi accidentat ușor o localnică de 50 de ani, aflată în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal.
Conducătorul auto şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, bărbatului de 68 de ani i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 04.04.2016, ora 14.48, Poliţia municipiului Fălticeni, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, de un tânăr de 20 de ani din comuna Mălini, despre faptul că, în timp ce se afla în incinta unei săli de jocuri din localitate, o persoană necunoscută i-a sustras un portofel cu bani și documente personale.
În urma investigaţiilor efectuate de polițiști, a fost identificat autorului furtului ca fiind un bărbat de 29 de ani din județul Satu Mare, care a recunoscut faptul că, a sustras persoanei vătămate portofelul cu circa 750 lei și mai multe documente.
Portofelul cu bani și bunuri a fost restituit părții vătămate, intervenind împăcarea părților.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 04.04.2016, ora 08.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe str. Mihai Eminescu din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 55 de ani din comuna Ciocăneşti,
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată, fiind valabilă până la data de 23.10.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 04.04.2016, ora 11.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str. Ana Ipătescu din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Bunești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată, fiind valabilă până la data de 25.03.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche