Incendiu în localitatea Argel, 18 aprilie 2016

Incendiu în localitatea Argel, 18 aprilie 2016Incendiu în localitatea Argel
18.04.2016, ora anunţării la 112 – 12:40

Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui V.V., din satul Argel, comuna Moldoviţa.
La sosirea echipajelor, ardeau casa (P+M) şi anexele gospodăreşti, construcţii majoritare din lemn, existând pericolul de propagare la o gospodărie aflată în imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:15.
Pe timpul intervenţiei, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Câmpulung Moldovenesc, a acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 72 de ani, care a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe faţă şi pe mâini. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.
Au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 24 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 70 de metri pătraţi, depozitul de furaje pe 25 de metri pătraţi, alte anexe corp comun pe 80 de metri pătraţi, circa 6 tone de furaje, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, documente personale, 15 metri cubi lemn de foc, două motofierăstraie şi alte bunuri.
Flăcările au degradat unelte agricole, 3 motoare electrice, un aparat de sudură, un hidrofor şi unelte de fierărie.
În incendiu au pierit 25 de păsări de curte.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile (provenite de la o afumătorie) purtate de vânt şi căzute pe materiale şi substanţe combustibile.
Pompierii au salvat casa şi anexele din vecinătate.

Purtător de cuvânt, plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche