Sindicaliştii de la SANITAS încep acţiunile de protest

Sindicaliştii de la SANITAS încep acţiunile de protestLiderii organizaţiilor afiliate la Uniunea Sindicală Judeţeană SANITAS Suceava vor depune miercuri, 20 aprilie a.c., un memoriu la Instituţia Prefectului prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu va fi informat despre nemulţumirile salariaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială. Cu acest prilej, o delegaţie a Sanitas Suceava va purta discuţii cu subprefectul judeţului, dl. Nistor Atanasă, despre revendicările membrilor de sindicat, la Prefectura Suceava.

Acest demers este primul pas dintr-o serie de acţiuni de protest stabilite la nivel naţional de Federaţia Sanitas din România, organizaţie care numără peste 100.000 de membri, fiind cea mai mare federaţie sindicală din sistemul de sănătate.

În perioada 9 – 13 mai, Uniunea Sindicală Judeţeană Sanitas Suceava va participa, cu o delegaţie reprezentativă pentru cei peste 2000 de membri ai săi, la pichetarea mai multor ministere – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii.

În cazul în care revendicările Federaţiei Sanitas nu vor fi soluţionate favorabil, în luna iunie vor avea loc ample proteste de stradă – marşuri şi mitinguri – cu participarea a zeci de mii de protestatari.

Revendicările sindicaliştilor de la SANITAS se referă la eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, acordarea sporurilor raportate la salariul de bază actual, deblocarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială şi finanţarea corespunzătoare a acestora, echivalarea studiilor asistenţilor medicali, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară. De asemenea, solicităm alocarea a 6% din PIB pentru SĂNĂTATE şi creşterea salariilor cu 25% şi în anul 2016 pentru tot personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

Preşedinte USJ SANITAS Suceava
Romică BALAN


Revendicările FEDERAŢIEI SANITAS DIN ROMANIA sunt:

1. Eliminarea inechităţilor salariale pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar şi de Asistenţă socială.
2. Creşterea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cu 25% şi în anul 2016.
3. Acordarea sporurilor specifice medicilor şi pentru perioada orelor de gardă.
4. Acordarea sporurilor la salariul de bază actual pentru întreg personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.
5. Adoptarea unui nou Regulament de sporuri pentru sistemul sanitar şi de asistenţă socială.
6. Respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar şi adoptarea unui normative specific pentru asistenţa socială.
7. Deblocare şi finanţarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.
8. Reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară
9. Reglementarea cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistenţilor medicali.
10. Reglementarea unei forme unice de pregătire pentru asistenţii medicali.
11. Alocarea a 6 % din PIB pentru SĂNĂTATE !
Mai nouă Mai veche