Trimitere în judecată: Cojocariu Bogdan Mugurel - evaziune fiscală

Trimitere în judecată: Cojocariu Bogdan Mugurel - evaziune fiscalăProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului COJOCARIU BOGDAN-MUGUREL, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de „ evaziune fiscală” .

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Societatea S.C. M. SRL Suceava, a fost înfiinţată în anul 2005 cu sediul social în mun. Suceava, cu obiect de activitate ,,comerţ cu ridicata al altor componente şi echipamente electronice”, administrată de către inculpatul Cojocariu Bogdan-Mugurel.

În evidenţele ANAF societatea S.C. M. SRL Suceava, apare ca fiind inactivă începând cu data de 11.06.2009, ca urmare a faptului că nu şi-a îndeplinit obligaţiile declarative, ultimele declaraţii depuse fiind în cursul anului 2006.

Deşi declarată inactivă, în perioada 11.03.2010 – 06.04.2013, S.C. M. SRL Suceava a derulat operaţiuni comerciale de vânzări de mărfuri, sens în care a emis un număr de 36 facturi fiscale către un număr de cinci societăţi comerciale beneficiare, în valoare totală de 186.063,84 lei din care TVA în sumă de 35.454,11 lei.

Faptele comise de către inculpatul Cojocariu Bogdan Mugurel, constând în aceea că în calitate de administrator la S.C. M. SRL Suceava, firmă declarată inactivă, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii operaţiunile comerciale efectuate, respectiv livrările de mărfuri în sumă totală de 186.063,84 lei efectuate în baza a 36 facturi fiscale emise către un număr de cinci societăţi comerciale beneficiare, consecinţa fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, constând în impozit pe profit în sumă de 24.098 lei şi TVA în sumă de 35.454 lei, total prejudiciu 59.552 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de „evaziune fiscală”.

În cauză s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 59.552 lei, asupra bunurilor proprietatea inculpatului Cojocariu Bogdan Mugurel, respectiv o garsonieră situată în mun. Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU
Mai nouă Mai veche