40 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru respectarea legislației privind transportul rutier

40 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru respectarea legislației privind transportul rutierÎn baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române a dispus ca, în această dimineață, la nivel național, polițiștii să acționeze, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.
În doar câteva ore, la nivel naţional, polițiștii au aplicat aproape 2.200 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au întocmit 14 dosare penale.
La nivelul judeţului Suceava au acţionat 22 de echipaje de poliţie cu peste 40 de poliţişti rutieri.
Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu 6 echipaje, atât pe traseele de transport din mun. Suceava cât şi la ieşirile din oraş către DN 17, DN 2 şi DN29.
De asemenea, alte 16 echipaje de poliţie au acţionat pe raza judeţului, atât în interiorul localităţilor cât şi pe drumurile naţionale şi europene.
În urma desfăşurării acţiunilor în teren au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate atât la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cât şi la legile special privind transportul public de mărfuri şi persoane.
Astfel, în cadrul acţiunii a fost identificat un şofer, angajat al unei societăţi de transport persoane pe ruta Soloneţu Nou – Suceava care transporta 27 de pasageri, într-un vehicul autorizat pentru 16 locuri. A fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, la H.G. 69/2012.
De asemenea, a fost identificat pe strada Buciumeni , în mun. Fălticeni un şofer de 55 de ani din oraşul Gura Humorului care transporta 15 persoane în plus faţă de numărul de locuri pentru care vehiculul era autorizat. Şoferul a fost sancţionat contravenţional în baza H.G. 69/2012 cu amendă de 4000 lei.
Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi în pericol viaţa.

Mai nouă Mai veche