Trimitere în judecată - Miron Cristinel Vasile, trafic de influență

Trimitere în judecată - Miron Cristinel Vasile, trafic de influențăProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului MIRON CRISTINEL VASILE, şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava - Poliţia municipiului Fălticeni, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar şef, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 150 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi că îi va determina să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.
Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.
Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele inculpatului Curcă Florin Marius, inculpatul Miron Cristinel Vasile i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranşe.

Având în vedere că inculpatul Curcă Florin Marius a recunoscut acuzaţia penală formulată împotriva sa, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea încheierii unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de menţinere a măsurii preventive luată în privinţa inculpatului MIRON CRISTINEL VASILE.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Mai nouă Mai veche