Buletin de presă, 15 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 15 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 14.07.2016, în jurul orei 12:40, DJ 209G, pe raza comunei Straja, un bărbat, de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, s-a angajat în efectuarea manevrei de viraj la stânga pentru a intra într-o parcare, neacordând prioritate de trecere autoturismului, condus de un bărbat de 27 ani, din comuna Horodnic de Jos, care se deplasa din sens opus, intrând în coliziune cu acesta. În urma coliziunii autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani, a acroşat un autoturism, care se afla parcat. De asemenea, în urma impactului a rezultat şi avarierea unui alt autoturism, condus de un bărbat, de 23 ani, localnic.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a bărbatului de 27 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru toți trei conducători auto, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 14.07.2015, în jurul orei 19:00, Poliţia oraşului Vicovu de Sus, a fost sesizată de către un bărbat, de 47 ani, localnic, despre faptul că a fost implicat la data de 10.07.2016, într-un accident de circulaţie pe strada Calea Cernăuţi din localitate, în calitate de biciclist, în urma căruia a fost rănit, conducătoarea auto vinovată neanunţând organele de poliţie cu privire la cele întâmplate.
Fiind audiat, bărbatul de 47 de ani, a relatat că la 10.07.2016, în jurul orei 19.00, în timp ce se deplasa pe bicicletă, pe marginea părţii carosabile, la un moment dat autoturismul, condus de o tânătă, de 19 ani, din localitate, care circula din sens opus a efectuat manevra de viraj la stânga spre parcarea unui magazin, l-a acroşat cu partea din faţă dreapta a autoturismului, acesta căzând cu tot cu bicicletă pe partea carosabilă, după care conducătoarea auto a plecat de la locul producerii accidentului. De asemenea, bărbatul de 47 de ani, a declarat că nu a anunţat organele de poliţie, deoarece conducătoarea autoturismului i-a promis reparaţia bicicletei şi că îi va plăti tratamentul pentru rănile uşoare suferite, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 14.07.2016, în jurul orei 20.00, un bărbat, de 32 ani, din comuna Frătăuții Vechi, în timp ce conducea motocicleta pe raza localităţii, a fost acroşat ușor de un autoturism care circula în aceeași direcție și care se angajase în depășirea motocicletei.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului.
Ulterior producerii accidentului, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.
Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Se efectuează cercetări pentru identificarea conducătorului auto care a părăsit locul accidentului.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 14.07.2016, ora 09.00, o femeie a sesizat Postul de Poliţie Bosanci că persoane necunoscute au sustras suma de 2300 lei din locuinţa soacrei sale, o femeie, de 80 de ani din localitate.
Din cercetări a rezultat că în noaptea de 13/14.07.2016, în timp ce femeia de 80 de ani dormea, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă și au sustras suma de 2300 lei.
Aceasta a constatat furtul banilor în jurul orei 08.40, când a observat geamul între-deschis, iar lucrurile erau răvăşite în camera respectivă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţişti, sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Acţiune desfăşurată de către poliţişti pe linie economică

În perioada 12-13.07.2016, echipele mixte de control constituite din poliţiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.
Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.
Astfel, au fost verificate 16 societăţi comerciale şi aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 35 500 lei, toate la Legea 171/2010.
De asemenea, au fost confiscaţi 44, 81 mc de lemn lucru răşinoase în valoare de 7 350 lei.
Mai nouă Mai veche