VIDEO Aproximativ 12.500 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în mai multe autoturismeAproximativ 12.500 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în mai multe autoturismePoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au depistat în trafic patru autoturisme în care se aflau 12.499 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse în locuri special amenajate sau ambalate în colete;
Țigările în valoare de aproximativ 31.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele folosite la activităţile infracţionale au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

* În data de 13 iulie a.c., la nivelul S.P.F. Vicovu de Sus și S.T.P.F. Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 22.00, lucrătorii noştri au depistat în trafic, pe raza localității Putna, jud. Suceava, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, suspect că este folosit la transportul țigărilor provenite din contrabandă.
La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.
Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză, a virat pe un drum forestier, unde a abandonat autoturismul.
Din primele verificări s-a constatat faptul că mașina era plină cu ţigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.370 pachete țigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.
Țigările în valoare de 83.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 6.750 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională.

* În aceeași zi, în jurul orei 21.55, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român S.Viorel, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în Botoșani, conducând un autoturism marca Peugeot.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în pragurile autoturismului, cantitatea de 480 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Autoturismul marca Peugeot în valoare de 9.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

*Azi-noapte, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului cu țigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, la intrarea în localitatea Porumbești, jud. Satu Mare polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Fiat Punto, înmatriculat în România. Mașina era condusă de Robert J., în vârstă de 19 ani, cu dublă cetățenie maghiară – ucraineană, cu domiciliul în Ucraina.
La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit un loc special amenajat în care se vedeau mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care autoturismul a fost condus la sediul S.T.P.F. Satu Mare pentru verificări.
În urma unui control amănunți, în portiera din dreapta spate au fost descoperite 50 pachete de țigări, în cea din stânga spate alte 50 de pachete, iar într-un loc special amenajat în zona rezervorului au fost descoperite 2.049 pachete de țigări marca Jin Ling.
Pentru țigările transportate, șoferul nu a putut prezenta niciun document justificativ fapt pentru care cele 2.149 de pachete, în valoare de 9.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar mașina, în valoare de 4.500 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

*În data de 13 iulie a.c., un echipaj mobil din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control o autoutilitară care se îndrepta spre localitatea Bistra, jud. Maramureș.
În momentul în care conducătorul auto a observat patrula poliției de frontieră a mărit viteza, iar după aproximativ 300 m a oprit în curtea unui imobil aflat în apropiere.
Imediat, a fost reţinut conducătorul auto, care a fost identificat ca fiind Vasile S., în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.
În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei au fost descoperite mai multe colete cu țigări, în urma inventarierii rezultând cantitatea de 1.500 pachete, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 13.600 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar autoutilitara folosită la transportul țigărilor a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.
Mai nouă Mai veche