Buletin de presă, 4 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 4 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 03.07.2016, în jurul orei 14.55, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17A, în afara localității Vatra Moldoviței, un bărbat de 35 de ani, a efectuat o manevră de schimbare a direcției de mers spre stânga, pentru a întoarce, fără să se asigure corespunzător, moment în care, a fost tamponat de autoutilitara condusă de un tânăr de 21 de ani, din comuna Vama, angajat în depășirea sa, după care, autoutilitara s-a răsturnat într-un șanț, distrugând circa 10 m din gardul din lemn al unui imobil.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 35 de ani, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.07.2016, în jurul orei 18.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, din direcția Suceava-Siret, un tânăr de 24 de ani, din comuna Udești, s-a angajat într-o depășire, iar în momentul în care, a ajuns la intersecția cu un drum neclasificat, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în aceiași direcție de un tânăr de 24 de ani, din comuna Todirești, angajat în efectuarea unui viraj la stânga.
În urma accidentului, conducătorul auto de 24 de ani vinovat de producerea accidentului și alte 4 persoane, trei din autoturismul condus de acesta, cu vârste între 16 și 23 de ani, toți din comuna Udești și o tânără de 20 de ani, din comuna Pătrăuți, pasageră în celălalt autoturism, au suferit leziuni ușoare, fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.07.2016, ora 18.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178F, dinspre comuna Voitinel către comuna Gălănești, o femeie de 31 de ani, din comuna Voitinel a efectua manevra de depășire a unui autoturism care circula în fața sa, însă, la revenirea pe sensul de mers, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, lovind un pom ornamental de pe spațiul verde.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 02.07.2016, în jurul orei 17.30, în timp ce se deplasa cu motocicleta neînmatriculată, pe strada Fabricilor din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare spre DJ 178, un tânăr de 21 de ani, din localitate, nu a adaptat viteza pe carosabilul acoperit cu pietriș, s-a dezechilibrat și a căzut de pe motocicletă.
După accident, victima s-a deplasat la domiciliu, însă, în dimineața zilei de 03.07.2016, s-a prezentat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.07.2016, ora 19.22, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Alexandru cel Bun din orașul Siret, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Muşeniţa, înregistrat cu aparatul radar, în timp ce circula în localitate cu viteza de 80 km/h.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.07.2016, ora 19.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 178B, pe raza comunei Satu Mare, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 04.07.2016, în jurul orei 01.00, în timp ce acționa pe DJ 178C, pe raza comunei Bilca, un echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorului auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 500 metri, unde, bărbatul a oprit și a abandonat autoturismul, fugind în zona unor terenuri agricole.
În urma activităților întreprinse de polițiști, conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani din comuna Bilca a fost depistat în timp ce se deplasa pe jos, pe DJ 178C, spre domiciliu.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La 03.07.2016, ora 08.30, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208D, pe raza comunei Adâncata, 3 autoutilitare, una condusă de un bărbat de 32 de ani, din comuna Sucevița, a doua condusă de un tânăr de 23 de ani, din comuna Sucevița și ultima condusă de un bărbat de 34 de ani, din comuna Poieni-Solca, care transportau fiecare cantitatea de 1,5 m.c. lemn de foc din speciile brad și molid, fără documente legale de proveniență.
Conducătorii auto au fost sancţionați contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în cantitate totală de 4,5 m.c. a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 03.07.2016, ora 05.00, Poliţia comunală Şcheia a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în noaptea de 02/03.07.2016, persoane necunoscute au sustras bunuri din autoturismul proprietatea unui bărbat de 31 de ani, din municipiul Suceava, parcat pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 02.07.2016, în jurul orei 22.30, victima a parcat vehiculul pe raza comunei, iar la 03.07.2016, când a revenit la autoturism, a constatat faptul că, persoane necunoscute au spart un geam al mașinii și din interior au sustras un portofel cu documente și bani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
Mai nouă Mai veche