Buletin de presă, 5 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 5 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 04.07.2016, în jurul orei 10.00, în timp ce conducea autotractorul cu semiremorcă, pe DN 17, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente în mers, pe fondul neatenţiei şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum cu carosabil umed, un bărbat de 56 de ani, din județul Buzău, a acroşat motoscuterul condus de un localnic de 72 de ani, care se deplasa în faţa sa şi care s-a angajat în schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stânga, fără să se asigure corespunzător şi fără să semnalizeze această intenţie, proiectându-l pe partea carosabilă.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a bărbatului de 72 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 04.07.2016, în jurul orei 14.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208U, în interiorul localității Dragomirna, o femeie de 34 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, s-a angajat în depășirea unui autoturism condus regulamentar de o femeie de 39 de ani, din municipiul București, însă, după efectuarea manevrei, pe fondul carosabilului acoperit cu pietriș și a vitezei neadecvate, a derapat și a intrat în coliziune cu gardul din beton al unei locuințe, suferind leziuni ușoare.
Cele două conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, femeii de 34 de ani, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 04.07.2016, ora 21.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208A, în comuna Udeşti, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un tânăr de 22 de ani, din oraşul Liteni.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din 28.06.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 04.07.2016, ora 23.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control la intersecţia str. Pinului cu str. Eroilor din localitate, autoturismul condus de un localnic, de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură economic-financiară

La 04.07.2016, ora 16.00, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control autocarul de transport persoane, aparținând unei societăți comerciale și condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Grămești, care circula din direcția comunei Brodina spre orașul Vicovu de Sus și în care se aflau 9 pasageri.
În urma controlului interiorului autocarului, polițiștii au identificat două bagaje voluminoase aparținând unui bărbat de 53 de ani din comuna Brodina, în interiorul cărora se aflau 500 pachete de țigarete de contrabandă, fără banderole fiscale.
Țigările în valoare de aproximativ 5.000 lei au fost ridicate pentru cercetări, bărbatului de 53 de ani fiindu-i confiscată și suma de 873 lei aflată asupra lui.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 04.07.2016, ora 19.41, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de un bărbat de 63 de ani, din comuna Frumosu, despre faptul că, în noaptea de 03/04.07.2016, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăţi comerciale dezafectate din comuna Frumosu și au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, în noaptea de 03/04.07.2016, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior, de unde au sustras componente electrice și mecanice, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 1.500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de  furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.


Acţiune desfăşurată de către poliţişti

În perioada 01.07.-03.07.2016, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a organizat o acţiune pe raza de competență în vederea prevenirii și combaterii încălcării legislației rutiere, disciplinizarea și depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice și care conduc fără a poseda permis de conducere, cu următoarele rezultate:
- infracțiuni constatate = 8,
- sancțiuni contravenționale aplicate = 19, în valoare totală de 5.875 lei;
- permise de conducere reținute = 4;
Mai nouă Mai veche