Explozie în municipiul Suceava, 9 iulie 2016

Explozie în municipiul Suceava, 9 iulie 2016Explozie în municipiul Suceava
09.07.2016, ora anunțării la 112 - 12:58

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat sâmbătă, în jurul prânzului, prin numărul unic de urgență 112, despre producerea unei explozii pe str. Aleea Jupiter, în cartierul George Enescu, din municipiul Suceava.
La locul incidentului s-au deplasat forțe și mijloace de la Detașamentul de Pompieri Suceava, Grupa Operativă a ISU Suceava, polițiști, jandarmi și lucrători ai E-On.
La sosirea echipajelor, s-a constatat că trei capace din fontă, de la canalizarea din fața unui bloc de locuințe, erau sărite din locul lor. De asemenea, un geam interior de la casa scării și unul de la un apartament din blocul de locuințe erau sparte, iar tencuiala din zona tabloului electric de siguranță era căzută.
Se pare că, pe fondul acumulărilor de gaze rezultate în urma unor lucrări la rețeaua de distribuție, un arc sau o scânteie electrică produsă la tabloul electric de pe casa scării a dus la declanșarea exploziei.
Pompierii militari au trecut la balizarea zonei și la ventilarea naturală a casei scării.
În urma exploziei, un bărbat de 62 de ani, care se afla pe casa scării în acel moment, a suferit arsuri la sprâncene și la părul de pe cap, iar o femeie de 30 de ani a suferit un atac de panică. Echipajele pompierilor SMURD i-au evaluat din punct de vedere medical, dar cei doi au refuzat transportul la spital.
Salvatorii au monitorizat zona și au asigurat măsurile PSI pe toată perioada în care lucrătorii E-On au efectuat lucrări pentru remedierea problemelor constatate.
Misiunea pompierilor militari s-a încheiat la ora 19:00.
Mai nouă Mai veche