Ţigări în valoare de peste 99.000 lei confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat 9.273 pachete țigări, în valoare de peste 99.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.


* Ieri, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul SPF Brodina, jud. Suceava, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării colete voluminoase.
La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcții diferite.
Astfel, polițiștii de frontieră au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fiind reținută o persoană, cetățean român, Ioan C., în vârstă de 21 ani, domiciliată pe raza județului Suceava.
Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent fiind luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 4 colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea împreună cu bărbatul reținut au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 9.000 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 99.000 lei, cantitate ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* Tot ieri, în jurul orei 10.00, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Marian A., în vârstă de 62 de ani, conducând un autoturism marca Citroen.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta din spate a maşinii, cantitatea de 119 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de peste 150 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Şi lucrătorii din cadrul P.T.F. Halmeu – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat pe sensul de intrare în ţară un cetățean român Ioan S., în vârstă de 53 de ani, conducând un autoturism marca Seat.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor ocazie cu care a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în scaunele din faţă a maşinii, cantitatea de 154 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de peste 693 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Mai nouă Mai veche