VIDEO Persoană înecată în acumularea de la barajul Rogojeşti, de pe râul Siret, 3 iulie 2016VIDEO Persoană înecată în acumularea de la barajul Rogojeşti, de pe râul SiretPersoană înecată în acumularea de la barajul Rogojeşti, de pe râul Siret
03.07.2016, ora anunţării la 112 - 21:29

Pompierii militari de la subunităţile din Siret, Rădăuţi şi Suceava, cu 3 bărci pneumatice şi un echipaj de scafandri (doi militari de la Detaşamentul de Pompieri Suceava şi unul de la ISU Botoşani), intervin pentru căutarea unei persoane de sex feminin, în vârstă de 19 ani, care a căzut în apa râului Siret, în acumularea de la barajul Rogojeşti.
Evenimentul s-a petrecut duminică seară, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu două bărci pneumatice. După ora 23:00, valurile puternice şi întunericul de afară i-au determinat pe salvatori, din motive de siguranţă, să amâne operaţiunile de căutare, care au fost reluate de la prima oră a acestei dimineţi, cu forţele amintite la început.
Persoanele aflate la faţa locului au povestit pompierilor că fata se afla pe dalele de beton ale barajului şi, la un moment dat, a alunecat pe vegetaţia extrem de alunecoasă, depusă pe dig. Aceştia au indicat militarilor locul unde au văzut-o pentru ultima oară la suprafaţa apei, la o distanţă de aproximativ 10 metri de dig.
Căutările continuă până când trupul tinerei va fi găsit şi vă vom ţine la curent cu situaţia operativă.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche