A fost aprobată finanțarea pentru proiectul „Construcția variantei de ocolire Suceava – Faza I”

A fost aprobată finanțarea pentru proiectul „Construcția variantei de ocolire Suceava – Faza I”Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013 și CN ADNR S.A. au semnat, în data de 11.08.2016, contractul de finanțare pentru proiectul „Construcția variantei de ocolire Suceava – Faza I”.

Obiectivul fazei întâi a proiectului, care face subiectul contractului de finanțare din POST, va contribui la atingerea obiectivului global al proiectului prin implementarea lucrărilor determinate în faza I din cadrul Memoriului tehnic de fazare a proiectului.

Prin implementarea integrală a proiectului se urmărește construirea a 12,429 km de drum nou cu o singură bandă pe sens, la standard de drum european de clasa tehnica III, la o viteză de proiectare de 80 km/h pe întreg traseul cu excepţia zonelor de nod rutier de la începutul și sfârşitul traseului, care reprezintă Varianta de ocolire a Municipiului Suceava.

Luând în considerare calendarul activităților proiectului, implementarea acestuia se face în doua faze.

Faza întâi de implementare a proiectului se constituie din activitățile (lucrări, servicii, achiziție teren) realizate și plătite pana la data de 31 decembrie 2015 și constituie subiectul finanțării din POST 2007-2013.

Restul lucrărilor rămase de executat constituie faza a doua a proiectului care va fi finanțată din POIM.

Proiectul (Faza I) are un buget total de 279.086.155,68 de lei, din care 192.019.822,59 lei constituie finanțare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Lucrările s-au desfășurat în perioada februarie 2008 – decembrie 2015, conform calendarului de implementare al proiectului.

Acest proiect a fost depus în cadrul Axei Prioritare nr. 1, Domeniul Major de Intervenție 1.1 Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere de pe rețeaua centrală TEN-T.


Persoane de contact:
Ionuț Micu – Director General Adjunct - Șeful AM POST, fax: 021 311 05 65, e-mail: ionut.micu@fonduri-ue.ro
Mai nouă Mai veche