Ţigări în valoare de 177.000 lei confiscate la frontiera de nord

Ţigări în valoare de 177.000 lei confiscate la frontiera de nordPolițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări desfăşurate în zona de competenta, peste 19.000 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 177.000 lei.
Patru cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate la sediile poliţiei de frontieră, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

* Ieri, 12 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vişeu de Sus au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 8.00, lucrătorii noștri au identificat, în localitatea Vişeu de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Audi A4, parcat pe marginea carosabilului, în care au observat mai multe colete voluminoase. La volanul autoturismului se afla o persoană de sex masculin, fapt pentru care lucrătorii noştri au procedat la legitimarea acesteia şi la efectuarea unui control asupra maşinii.
Bărbatul a fost identificat ca fiind Alin H. de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Bistriţa Năsăud, iar în coletele din maşină s-a constatat că sunt ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu maşina cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 5.478 pachete de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 50.000 lei.
Pe timpul cercetărilor s-a constatat că în activitatea infracţională mai sunt implicaţi alţi trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, toţi domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.
Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă în formă agravantă.
Totodată, autoturismul Audi A4, în valoare de 13.000 lei, folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Tot ieri, în jurul orei 05.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în tara, cetăţeanul ucrainean N. Oskars, în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Polonia.
În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în mai multe spații special amenajate în rezervorul, în spatele torpedoului, în pragurile şi în locul schimbătorului de viteze ale autoturismului, cantitatea de 2.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 3.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.
Autoturismul marca Volkswagen în valoare de 11.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecționate spații special amenajat pentru transportul țigărilor.

* De asemenea, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera de stat pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit şi confiscat 11.230 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totala de 124.000 lei.
În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche