Buletin de presă, 3 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 3 august 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 02.08.2016, în jurul orei 08.05, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Academician Vasile Grecu, la intrarea în localitatea Șcheia, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Suceava, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de un localnic de 23 de ani.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 25 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.08.2016, în jurul orei 12.00, în timp ce conducea microbuzul, pe strada Vasile Pârvan, din municipiul Suceava, la intersecţia cu str. 22 Decembrie, un bărbat de 43 de ani, din localitate, a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure şi a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un localnic, de 33 de ani, angajat în depăşirea microbuzului.
În urma accidentului, o femeie de 29 de ani, din comuna Șcheia, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 33 de ani, a suferit leziuni ușoare.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.08.2016, în jurul orei 14.45, în timp ce conducea autoutilitara cu remorcă pe DN 17, în localitatea Păltinoasa, un bărbat de 48 de ani, din județul Maramureş, a acroşat și accidentat ușor o minoră de 10 ani, din localitate, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă lângă bicicletă.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.08.2016, ora 14.12, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, în afara municipiului Vatra Dornei, datorită neadaptării vitezei la un carosabil umed şi succesiune de curbe, un bărbat de 46 de ani, din județul Cluj, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a derapat şi a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Suceava şi ulterior în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 49 de ani, din județul Maramureș.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto vinovat de producerea accidentului și a conducătorului auto de 49 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.08.2016, ora 16.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B, pe raza comunei Crucea, datorită neadaptării vitezei la un carosabil umed, un bărbat de 48 de ani, din județul Călărași, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un cetățean italian de 53 de ani.
Din impact, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto italian și a pasagerilor din autoturismul condus de acesta, respectiv, o femeie de 44 de ani din județul Neamț, cu reședința în Italia și un minor de 12 ani cu domiciliul în Italia.
Conducătorul auto de 48 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și conducătorului auto italian, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 02.08.2016, ora 19.25, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe raza localității Todirești, două autoturisme, unul condus de un localnic de 47 de ani și celălalt condus de un bărbat de 44 de ani din localitate.
Întrucât emanau halenă alcoolică, cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatul de 47 de ani și de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 44 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, celor doi bărbați li s-au întocmit dosare penale, ce vor fi soluționate procedural.

La 03.08.2016 ora 01.47, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, autoturismul unui bărbat de 62 de ani, din județul Timiș, a luat foc pe raza comunei Fântâna Mare.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, datorită întunericului, bărbatul s-a rătăcit, intrând pe un drum agricol din localitatea Fântâna Mare, moment în care, autoturismul a luat foc.
La faţa locului au intervenit pompierii din cadrul I.S.U. Fălticeni, care au stins incendiul, stabilind ca și cauză ,,scurt circuit electric de la un cablu electric defect”, autoturismul fiind distrus în proporţie de 90%, valoarea pagubei fiind de circa 9.000 lei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de către poliţişti

La 02.08.2016, în jurul orei 12.00, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni a depistat doi tineri ce sustrăgeau bunuri din clădirea unei foste întreprinderi și care, la vederea echipajului de poliţie, au abandonat bunurile şi au fugit, unul dintre suspecți, fiind reținut de polițiști și identificat ca fiind un minor de 16 ani, din municipiul Suceava, care a recunoscut fapta comisă.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, cei doi tineri au sustras ramele din aluminiu ale ferestrelor şi uşilor clădirii fostei întreprinderi, cu intenţia de a le valorifica la un centru de colectare a deşeurilor metalice, prejudiciul fiind de circa 200 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării celuilalt făptuitor.

Mai nouă Mai veche