Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 150.000 de lei confiscate la frontiera de nord

Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 150.000 de lei confiscate la frontiera de nordPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, la frontiera verde şi în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, peste 16.000 pachete țigări, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

* Ieri, 2 august 2016, în jurul orei 1.00, polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Siret au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, o persoană care a aruncat peste gardul perimetral al Punctului de Trecere a Frontierei Siret un colet, după care a sărit gardul şi s-a ascuns într-un lan de porumb din apropiere.
Polițiștii de frontieră au intervenit, iar la scurt timp persoana în cauză a fost identificată ca fiind Viacheslav K., de 28 ani domiciliat în Ucraina.
La cercetarea terenului a fost descoperit un colet care conținea cantitatea de 200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 2.500 lei.
Țigările au fost confiscate iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

* De asemenea, in urma misiunilor desfăşurate la frontiera de stat pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în perioada 1–2 august 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Brodina, Sarasău si STPF Sighet au descoperit şi confiscat 16.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totala de 147.500 lei.
În toate cazurile sunt efectuate cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche