Buletin de presă, 9 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 9 august 2016 - IPJ SuceavaFaptă de natură penală cercetată de către poliţişti

La 08.08.2016, ora 17.40, un tânăr de 28 de ani, din comuna Baia, a sesizat poliția despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras de la domiciliu un moped.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineața zilei de 08.08.2016, în jurul orei 05.00, profitând de lipsa de la domiciliu a familiei victimei și a unui sistem de siguranță, un localnic de 50 de ani, a sustras mopedul, pe care ulterior l-a abandonat la circa 100 metri, acesta fiind găsit de un vecin și restituit persoanei vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”violare de domiciliu” și ”furt”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 08.08.2016, ora 20.00, în timp ce conducea mopedul pe un drum neclasificat din comuna Ilişeşti și pe care se afla ca pasager un localnic de 14 ani, un minor de 15 ani, din localitate, s-a angajat în depăşirea unui alt moped, condus de un tânăr de 23 de ani din localitate, moment în care, a pătruns pe sensul opus şi pentru a evita impactul cu autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani din municipiul Suceava, l-a ocolit și a intrat în şanţ, după care, în coliziune cu un stâlp de iluminat public.
În urma impactului, cei doi minori au suferit leziuni.
Concomitent producerii accidentului, mopedul condus de tânărul de 23 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens, opus, fără a rezulta victime.
Conducătorul autoturismului și tânărul de 23 de ani, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul primului și de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului mopedului, după care, la spital, acestora și victimei de 15 ani, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 08.08.a.c., ora 24.00, în timp ce conducea autoturismul pe DC 43, pe raza orașului Cajvana, o femeie de 45 de ani, din localitate, nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu pietriș, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde, a acroșat atelajul hipo condus regulamentar de un localnic de 61 de ani.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a căruțașului și a unei femei de 56 de ani, pasageră în vehiculul cu tracțiune animală.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 09.08.2016, ora 03.22, în timp ce conducea autobuzul pe DN 17, în afara comunei Iacobeni, un bărbat de 39 de ani, din Republica Moldova, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul, în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă” şi încălcând marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de mers, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 36 de ani, din orașul Frasin.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 36 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 09.08.a.c., ora 01.25, un echipaj de poliție a identificat pe str. George Enescu, din municipiul Rădăuți, un autoturism parcat pe mijlocul căii de comunicații, la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de către poliţişti

În 05.08.2016, ora 18.00, echipa de control formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava a finalizat inventarierea materialului lemnos existent în depozitul punctului de lucru din comuna Cornu Luncii, aparținând unei societăţi comerciale din comuna Pojorâta, ocazie cu care, s-a constatat lipsa din inventar faţă de raportările SUMAL, a cantităţii totale de 285,70 m.c. material lemnos, în valoare de 28.660 lei.
În cauză, echipa de control a aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea contravalorică a cantităţii de 285,70 m.c. material lemnos, în valoare de 28.660 lei, conform Legii nr.171/2010.
Verificările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava.
Mai nouă Mai veche