Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României

Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a RomânieiPolițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, aproximativ 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 32.500 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 8 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 16.40, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, două persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care lucrătorii noștri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.
În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în vegetaţie, două colete învelite în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.
În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, care ne-au comunicat ulterior că pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean şi mai multe colete cu ţigări de contrabandă.
Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 2.970 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 32.670 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche